למה זכאי ילד היפראקטבי ממערכת החינוך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/10/2001 | 15:06 | מאת: מקס

שלום רב. יש לי ילד בן 6 שאובחן כילד היפראקטיבי. כיום הוא לוקח כדור רטאלין ליום בימים בהם הוא הולך לגן. אנו מתקשים לקבל סיוע מקצועי לילד בגן בטענה שאין תקציב. הייתי מאוד רוצה לדעת ולקבל אינפורמציה, מהם זכויותיו ולמה זכאי ילד היפר אקטיבי ממערכת החינוך. שמעתי על המושג שנקרא ביו-פידבק, איך ואיפה אוכל לקבל יותר אינפורציה בנושא.

11/10/2001 | 21:10 | מאת: נטע

מקס שלום. אני מניחה שתוכל למצא עוד תשובות באתר של משרד החינוך. יש שם פורומים בנושאים שונים, וכן פורום בתחום החינוך המיוחד הכתובת - http://wwwl.education.gov.il בהצלחה נטע

12/10/2001 | 05:54 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, המערכת הציבורית מאפשרת סיוע פסיכולוגי אישי למקרים נדירים בלבד, כי את מירב התקציב מפנים בשירותים הפסיכולוגיים לאבחונים שנדרשים עפ"י התקנות, וליעוץ למורים. ולגבי מה לעשות, מלבד הרטלין (שגם לגביו אני מאד מסופק פעמים רבות): ובכן, יש הרבה, ואחד הדברים הוא עבודה משפחתית מערכתית. פעילות לימודית מותאמת הוא דבר אחר. ויש עוד ועוד. לגבי מה ששאלת: ביו-פידבק היא שיטה שנועדה לסייע במקרים של היפר-אקטיביות, חרדות, וכו'. לאחר יעוץ והכוונה, ניתן ללמוד להפעיל אותה גם בחיי היום יום, בבית, ללא איש מקצוע. הספק הגדול שלי, לגבי הרלוונטיות לעניינכם, הוא בדבר התאמת השיטה לילד שלכם בשל מגבלות של שיתוף פעולה, ובשלות, שתאפשר העברת הלקחים ממה שקורה באימון הביו-פידבק - אל החיים השגרתיים. בקיצור: אל תקחו פתרונות עקב שמועות. פנייה לפסיכולוג באמצעים הכספיים שלכם היא מה שנראה כיותר סביר. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית