חרדה תרופות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/11/2000 | 13:13 | מאת: ד"ר אבי פלד

אתמול התקיים צ'אט בנושא חרדה - הנה מספר נקודות כלליות לידיעה על נושא זה תרופת הבחירה לחרדה שייכת למשפחה של תכשירים המכונה SSRI כיוון שפועלים על איזון הסרוטונין במוח (סרוטונין הוא חומר טבעי של המוח המאפשר לתאים של המוח לתקשר בינם לבין עצמם) למשפחת התכשירים נוגדי חרדה (דהיינו SSRI ) שייכם ה-פרוזאק המפורסם, הגרסאות הישראליות והחדשות שלו אפקטין ו"פריזמה" תכשירים נוספים הם "סרוקסאט" ציפראמיל" "רמרון" לסרוקסאט גרסה ישראלית חדשה "פאקסין" וכו....

03/11/2000 | 20:19 | מאת: טלי

ד"ר פלד שלום, יש לי בעצם שתי שאלות: 1. סרוטונין משפיע למיטב ידעתי גם על דכאון. האם אפשר למדוד את כמותו בגוף, כדי לדעת אם יש צורך בטיפול תרופתי? איך בכלל יודעים מי זקוק לטיפול ומי לא? 2. האם מתמכרים לתרופות כגון פרוזק? האם אפשר להפסיק את הטיפול לאחר תקופה מסויימת? תודה

03/11/2000 | 21:59 | מאת: מאיר

בכל האתרים הרפואיים ברשת גורסים קצת אחרת. תרופות נוגדות חרדה אינן ממשפחת SSRI אלא דווקא ממשפחת הבנזודיאזפינים (חוץ מבוספירון), אבל בגלל ההשפעה הממכרת של הבנזודיאזפינים (ווליום, וואבן, קסנקס, קלונקס וכו') וסיבות נוספות אפשר במקרים של חרדה להשתמש בנוגדי דיכאון (כמו SSRI ואחרים) או בתכשירים הנוירולפטיים החדשים. בכל מקרה SSRI (פרוזק, פבוקסיל, סרוקסט וכו') מוגדרים כתרופות נוגדות דיכאון ולא נוגדות חרדה, כאשר ה-FDA אישר להשתמש בהם גם במצבים של OCD וברובם גם במצבים של התקפי פאניקה. לחלק מהם (כמו פרוזק) ניתן אישור לעוד מספר מצבים אבל-וזה הכי חשוב- בשום מקום אין איזכור שהן קיבלו אישור גורף לטיפול בחרדות. דבר נוסף: רמרון איננו שייך למשפחת ה-SSRI אלא למשפחת ה-NEWER ANTIDEPRESSANTS בדומה לאפקסור, סרזוניל וכו' כאשר כאן האישור הוא לדיכאון בלבד.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית