שאלתי אך לא נעניתי לכן אשאל שוב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/10/2001 | 23:12 | מאת: מורן

לצוות הפורם שלום רב! יש לי כמה שאלות שאני מקווה שתוכלו לענות עליהם. שאלותי הן : 1) מהו דיכאון פסיכוטי ,מה הגורם לו ,וכיצד הוא מתבטא בפועל? 2) האם רספרידל במינון 1MG זה הטיפול היחיד לזה (לא בזמן אישפוז)? 3)האם לאחר התאוששות ממצב כזה של דיכאון החולה יהיה צריך ליטול תרופות למשך כל חייו? 4)מדוע כשחולה משתחרר מאישפוז פסיכיאטרי הוא לא מקבל סיכום מחלה כמו במקרה של אישפוז בבית חולים רגיל? תודה מראש וסליחה על המכתב הארוך מקווה שהפעם מישהו ישיב. מורן

10/10/2001 | 04:39 | מאת: דר' עמי אבני

מורן שלום כרגיל למה אינך פונה לרופא שלך ? מכל מקום דכאון פסיכוטי הוא מצב של דכאון בו מעורבים גם תחושות פסיכוטיות דוגמת הזיות שמיעה של קולות או מחשובות שווא שונות ריספרדל הוא טפול למרכיב הפסיכוטי בדרך כלל לא לדכאון לא בהכרח בית החולים צריך לנמק מדוע אינו נותן מכתב סכום בכל מקרה של ספק פני לחוות דעת שניה בברכה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית