חזיונות...דימיון....או הפרעה???

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/11/2000 | 23:39 | מאת: CA

שלום ד"ר פלד ברצוני לדעת האם בנאדם שמתעורר (אמנם לעיתים רחוקות) בבהלה ורואה מול עיניו בתוך החושך דברים מוזרים עפים באוויר כמו מדוזות או עכבישים ... ולאחר מספר שניות של הסתכלות על הדבר הוא נעלם ואז ההבנה היא שאין בעצם כלום וזה היה רק דמיון או הזייה או אלוהים יודע מה. מה המצב הזה? על מה זה מראה? האם יש קשר למתחים? אודה לתשובה מהירה - CA

03/11/2000 | 07:17 | מאת: ד"ר אבי פלד

מדובר בתופעה נורמאלית לגמרי יש שם לתופעה - הלוצינציות היפנופומפיות - זה לגמרי פיסיולוגי ונורמאלי לגבי הבהלה זה פחות טיפוסי - אם ממשיך לאורך זמן ומפריע כדאי לעשות בדיקת שינה במעבדת שינה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית