דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/10/2001 | 18:43 | מאת: חברה

שלום. אני בת 33 גרושה מיזה 3 חודשים , אך התחלתי לסבול או שזה המשכיות של דיכאון אשר לא ידעתי ממנו, רק לאחרונה לאחר קריאה רבה אודות דיכאון ומידע הגעתי למסקנה כי אני סובלת מדיכאון. שום דבר לא מעניין אותי, אפילו לא יציאות לבילויים , משפחה, ושום דבר לא מעניין אותי יותר. בנוסף אני סובלת מתלישת שער כפייתית מגיל 15. הלכתי לרופא ונתנה לי סרוקסט ותרופה לשלוב נגד דיכאון. התחלתי מכמות קטנה והכמות גברה. לא נראה לי שזה עוזר ,אני כבר חצי שנה מטפלת בזה וכל פעם היא שואלת אותי באים זה עזר.אני כבר מתביישת לומר שזה לא עוזר כי נראה לי שאין לזה מוצא או פיתרון. אנא עזרו לי ,אני מיואשת , נראה כאילו רק אני סובלת מיכך. האים יש אירגון תמיכה או עזרה נוספת היכולה לעזור לי. אני רוצה לעזור לעצמי רק לא יודעת איך. אני מיואשת.אנא עזרו לי.

08/10/2001 | 19:59 | מאת: טלי וינברגר

חברה שלום רב, אני לא כל כך מבינה אם במשך חצי שנה אין שיפור בהרגשה, מדוע הרופאה לא ניסתה לשנות לך את הטיפול התרופתי. האם זו רופאת משפחה, או פסיכיאטרית? רופאי משפחה יודעים פחות בעניין התרופות האלה, לעומתם פסיכיאטרים הם ה"מומחים" בעניין. שאלה נוספת היא האם את הולכת לטיפול פסיכותרפויטי (שיחות) בנוסף לטיפול התרופתי. לפי מה שהבנתי מדברייך כנראה שאת לא הולכת לטיפול. לדעתי, לתרופות האנטי דיכאוניות (ובכלל לתרופות) יכולת מוגבלת, ולכן יש להוסיף תמיכה וסיוע נוספים. מכאן שאני ממליצה לך בחום להגיע לטיפול פסיכותרפויטי, בין אם דרך המרפאות הציבוריות או קופ"ח ובין אם דרך טיפול פרטי. לגבי קבוצות תמיכה, את יכולה לברר דרך המרכז לעזרה עצמית בת"א (אפשר להשיג את מספר הטלפון שלהם דרך שירות בזק 144) חג שמח, טלי פרידמן

08/10/2001 | 21:23 | מאת: =אור=

http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=6&i=214542&t=213701

09/10/2001 | 05:46 | מאת: זוהר

לחברה. יש קבוצת תמיכה שאני הולך אליה פעם בשבוע. אנא ממך השאירי לי טלפון שלך ושעות, נוחות להיתקשרות בדואר שלי. [email protected] בברכה זוהר.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית