אובססיביות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/10/2001 | 17:24 | מאת: ירדן

אני צריכה בדחיפות עזרה. הייתי בקשר רציני ונהדר אבל החבר נפרד ממני לפני חודשיים. אני הקשר הראשון שלו והוא רוצה לנסות עוד לפני שהוא מתמסד. אהבנו מאוד, ואני לא יכולה להניח לו. אני נכנסת למייל שלו ומקשיבה למענה הקולי שלו, ואין לי שליטה על זה. אני מרגישה שאני שוקעת לדבר שהוא הרסני, אבל לא יכולה להפסיק. אני רוצה אבל לא יכולה להרשות לעצמי כלכלית להעזר בפסיכולוג.

05/10/2001 | 17:54 | מאת: טלי וינברגר

ירדן שלום רב, אני חושבת שאת אכן מצליחה לזהות קוים אובססיביים בהתנהגותך כלפי חברך והפרידה ממנו. את טוענת שאין לך כסף לפסיכולוג, אך אני חושבת שדווקא קבלת עזרה מאיש מקצוע (מטפל) היא הדבר הנכון עבורך. יש טיפול ציבורי דרך המרפאות לבריאות הנפש המקומיות, או מאידך טיפול פסיכותרפויטי דרך קופ"ח. אם רוצים טיפול, אפשר להשיג, גם לא במחירים מרקיעי שחקים. נראה לי שבכל המצב הזה את סובלת, ואולי ייתכן גורמת לסבל גם לחברך...לכי לטיפול זה רק יעזור! שבת שלום, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית