פסיכולוגיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/11/2000 | 17:28 | מאת: shimon

שלום רב. רציתי לשאול מהו ההבדל ביו פסיכולוג לפסיכיאטר? (אם יש בכלל...)

02/11/2000 | 17:53 | מאת: טלי וינברגר

שמעון שלום רב, פסיכולוג הינו אדם שסיים ללמוד פסיכולוגיה (תואר שני). פסיכולוג קליני הוא אדם שסיים את המסלול הקליני, והתמחות בתחום הקליני. פסיכיאטר הוא רופא שעבר התמחות פסיכיאטרית. ההבדל בין שניהם הוא שהפסיכולוג מתמקד בתהליכים הנפשיים ובטיפול פסיכולוגי (נפשי), ואילו פסיכיאטר מתמקד בתחום הפיזי הקשור להפרעות הפסיכולוגיות-פסיכיאטריות ובמתן תרופות. שני אנשי המקצוע (כמו גם אנשי מקצוע נוספים כגון עובדים סוציאליים קליניים, מטפלים באומנויות וכו') יכולים להמשיך ללימודי טיפול גבוהים בביה"ס לפסיכותרפיה, ואז הם נקראים "פסיכותרפיסטים". בברכה, טלי פרידמן

02/11/2000 | 23:01 | מאת: ד"ר אבי פלד

פסיכיאטר הוא רופא פסיכולוג לא לכן פסיכיאטר יכול לטפל גם בתרופות

03/11/2000 | 15:01 | מאת: אמיר זהר

שלום רב פסיכיאטר הוא רופא שעושה התמחות בפסיכיאטריה. בד"כ מטפל בהפרעות יותר קשות ובטיפול תרופתי. ישנם פסיכיאטרים שמתמחים גם בפסיכותרפיה . פסיכולוג קליני הוא אדם שלומד לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית ומומחה לטיפול פסיכולוגי ולאבחון. אינו מטפל בטיפול תרופתי. בברכה, אמיר

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית