הפרעות קשב (בן 16)

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/11/2000 | 02:08 | מאת: מורן

שלום, אחי בן 16 ואני חושדת שיש לו הפרעות קשב. כלומר, לא מהיום ולא מאתמול, אלא למעשה, מן היום הראשון בביה"ס. כיום הוא בכתה י', וכרגיל, כמו כל שנה, פותחים דף חדש, מציעים פרסים שונים על התנהגות טובה ומדברים אתו המון. עושה רושם שהוא מסכים לכל הבקשות ומאשר את כל הטענות, אך כשזה מגיע למעשים- כאילו כלום. אמי מודה כיום בטעותה, ואומרת שבמשך השנים, כשאמרו לה מורים שהוא לא מרוכז בכתה ורק מחפש מה לעשות ובמה להתעסק (ולחלופין, חולם בשיעור) , היתה צריכה לקחת אותו לאבחון. שאלתי היא כזאת: בהנחה ויש לו הפרעת קשב, האם ניתן לטפל בה בגיל כזה? האם לא מאוחר מדי? וכן, מה ניתן לעשות בקשר ללימודיו (ציוניו נמוכים ביותר למרות יכולתו), האם להשאירו בבי"ס "רגיל" או להעבירו למסגרת מתאימה יותר? או שמא הדבר רק יזיק לו? אשמח לקבל תגובות.

02/11/2000 | 18:05 | מאת: טלי וינברגר

מורן שלום רב, להערכתי על אחיך ללכת לאיבחון בניצ"ן (או בכל מקום אחר העורך איבחונים ). רק לאחר שתערכו את האיבחון, ותדעו מה הסיבה לקשיי הלמידה, תוכלו לחשוב על פתרונות. בברכה, טלי פרידמן

02/11/2000 | 23:07 | מאת: ד"ר אבי פלד

מורן כתב/ה: > > > שאלתי היא כזאת: בהנחה ויש לו הפרעת קשב, האם ניתן לטפל בה בגיל > כזה? קצת מאוחר אבל עדיין כדאי לטפל האם לא מאוחר מדי? וכן, מה ניתן לעשות בקשר ללימודיו (ציוניו > נמוכים ביותר למרות יכולתו), האם להשאירו בבי"ס "רגיל" או להעבירו > למסגרת מתאימה יותר? עם טיפול לא יעזור לשיפור התפקוד אז להתאים לו בי"ס לפי יכולתו או שמא הדבר רק יזיק לו? > אשמח לקבל תגובות.

03/11/2000 | 01:51 | מאת: מורן

קודם כל, תודה על התגובות. למי אוכל לפנות? אילו ארגונים מאבחנים הפרעות קשב?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית