פסיכולוגיה ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/10/2001 | 23:31 | מאת: שרון

חמי נפטר לפני שבוע. בני בן התשע לא נרדם ביומיים האחרונים והחל מדמם מהאף. לא קרו ארועים דרמטיים נוספים. מה עושים?

03/10/2001 | 23:54 | מאת: adi

שרון, ראשית, צר לי לשמוע על מות חמך. שנית, את צריכה לקחת את הילד לרופא לראות למה הוא מדמם מהאף!!!!!! במקביל לזה, תנסי לדובב אותו ולראות איך הוא מרגיש. בכל מקרה, בכל בית ספר יש יועצת או פסיכולוגית חינוכית. שווה להיוועץ בהם!!!!!!!! עדי

04/10/2001 | 00:08 | מאת: אנונימי

בנוסף לנאמר על ידי עדי , היתי מטפל מיידית בנושא נדודי שינה של הילד .תתיעצי עם רופא המשפחה \ רופא ילדים בהקדם האפשרי . משתתף בצערך .מאחל לילד החלמה מהירה בברכה אנונימי

05/10/2001 | 05:50 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, מוות ואבל הנם חלק מהחיים. כדאי להכין את הילדים גם לאספקט הזה. אם ההורים ממש משתדלים, אז יש למורים הרבה חומר כתוב, וליועצת בביה"ס הרבה חומר מסייע, ומומלץ להעזר בכך. דימום באף יכול לנבוע מהרבה סיבות, אך לענייננו נניח ומדובר בהתרגשות יתר. התרגשות היא חלק מהחיים. הכנה נאותה של הילד, ברוח הדברים שלמעלה, היא חלק של חיסון מהתרגשות יתר. הבנה של ההורים, שגם בתקופת אבל שלהם עליהם לתת תשומת לב לילדיהם, כמעט כאילו ולא קרה דבר - היא גורם מחסן נוסף. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית