טיפול פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/10/2001 | 04:48 | מאת: טל

שאלתי היא כיצד לבחור פסיכולוג בהנחה שאני לא מכיר אנשים שנעזרו באחד, והאם יש פסיכולוגים בעלי תעריפים לא מטורפים (אולי יש בקופ"ח). בתודה, טל

03/10/2001 | 07:17 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, אני מעודד את אלו שפונים, ליצור שיחה טלפונית מקדימה, אמנם קצרה - אבל בכל זאת עם נפח של זמן ועם נגיעה משמעותית לנושא/ים שעל הפרק. עוד המלצה: לבחון במפגש הראשון את התחושות האינטואיטיביות של "בסדר", כדי לברר האם נוצרו הקשר האישי ותחושת האמון. לדעתי, מוטב שלא להמשיך בלי זה. באשר לתעריפים: אכן המצב בעייתי, וזה היה בעבר, עד שהתיאשתי, אחד מהנושאים שבהם ביקרתי קשות את הסתדרות הפסיכולוגים, שלדעתי יצרה מצב בלתי נסבל מבחינת עממיות הטיפול, כשעודדה תעריפים של 200-400 ש"ח לשעת טיפול. קופ"ח כללית מנסה להעביר את הפונים אל השירות הפסיכיאטרי, ומערימה הרבה קשיים עד שמאשרת השתתפות כספית, אם בכלל. לקופ"ח מכבי יש הסדר של תשלום שמתחיל בכמאה ש"ח למפגשים ראשונים, ועולה בהדרגה ככל שהסיוע מתמשך. למעשה יש כאן "קנס" למי שמצבו יותר בעייתי, או, רחמנא ליצלן, אוי לאזניים שכך שומעות, חשש לכאורה לתמריץ (גלוי או סמוי, מודע או בלתי מודע) למטפל/ת - להאריך את מספר המפגשים. אני עצמי מקפיד להשאר סמוך לתחתית סולם התעריפים, במסגרת הטווח של השירות הפרטי, שצויין למעלה. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

04/10/2001 | 03:47 | מאת: טל

ד"ר אברהם, קראתי בעיון את תשובתך, ואני מודה לך על הזמן שהקדשת לשאלתי. בהמשך לשאלתי, רציתי לשאול באופן מעשי כיצד אני יכולה לבחור פסיכולוג/ית. בתודה, טל

05/10/2001 | 00:20 | מאת: ליהי

אני מטופלת דרך קופ"ח כללית. מן הרגע שביקשתי להתקבל לפסיכולוגית ועד לרגע בו נקבעה לי פגישה חלפו יומיים, שזה יפה מאד בעיניי. דבר נוסף- אינני משלמת אגורה שחוקה אחת על הטיפול ואינני מוגבלת למספר פגישות. אז אני קצת מבולבלת מהדברים שכתבת, הייתכן שאני מטופלת אצל פסיכיאטרית ללא ידיעתי ,כלומר שאני חושבת שהיא פסיכולוגית(שזה מה שביקשתי בפירוש) כשבעצם היא פסיכיאטרית?! והאם הטעו אותי כשאמרו לי שהטיפול הוא ללא תשלום וללא הגבלה. אני קצת מבולבלת עכשיו, תוכל בבקשה להבהיר את הדברים?

03/10/2001 | 13:15 | מאת: דר' עמי אבני

טל שלום משום מה , יש נכונות נמוכה לאנשים רבים לשלם עבור טפול פסיכולוגי לדעתי, טפול במידה והא מועיל הוא השקעה שנושאת פירות רבים כולל פירות כלכליים שבמקרים רבים הם קבוהים יותר ממחיר הטפול בברכה עמי

06/10/2001 | 22:35 | מאת: נירה

זהו שלא שנה של טיפול יכולה להגיע ליותר מ12000 שח כלומר משכורת של מישהו שמרויח המון כסף וכ3 משכורות של מישהו שמרויח מעט עכשיו תסביר לי איך בדיוק זה יכול להחזיר את ההשקעה? כי אני כרגע שמינוס של יותר מ7000 שח תודות לטיפול שאולי עוזר בברכה מה שכן זה בטוח יכול לשפר את מצבם של המטפלים ולהניב להם פירות כלכלים נאים

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית