הצילו הצילו הצילו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/10/2001 | 01:37 | מאת: מיקי

שלום . אנא מי שיכול לענות לי שיענה. כבר קרוב ל8 חודשים אני סובל מכאבים ולחצים בחזה . עברתי כל הבדיקות האפשריות ללב. כולל בדיקות מקיפות אחרות בדיקות פולשניות לא נעימות ו בדיקות הדמיה למיניהן. כל הרופאים אומרים שאין לי כלום(איך זה יכול להיות)? יש לי כאבים חזקים ולחץ בחזה ריבונו של עולם. אולי יש לי מחלה ממארת??? אולי בכל זאת יש לי בעיה בלב????? אני פשוט בדיכאון....... יש לי הרגשה שאני הולך למות.... כי בכל זאת יש לי כאבים ולחצים בחזה..

03/10/2001 | 01:44 | מאת: ליהי

מיקי, נשמע כמו התקף חרדה טיפוסי. משהו מציק לך לאחרונה? מה לגבי שינה- אתה ישן טוב או שיש לך קשיים להרדם, סיוטים וכדומה, אולי קרה משהו שגורם לך לחרדה ופחד, תחשוב על זה, בנתיים, לילה קל, אולי כדאי שתצא קצת לשאוף אוויר, זה יכול להקל קצת, מנסיון. ליהי.

03/10/2001 | 07:29 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, לחצים במקומות שונים בגוף, ללא ממצאים רפואיים שמסבירים את העניין, הנם סמפטום ללחצים נפשיים (עקב בעיות מתחום הזוגיות, ההורות, העבודה, הקשרים החברתיים, וכו'), אצל אנשים רבים. מומלץ להוועץ עם פסיכולוג/ית. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

03/10/2001 | 13:25 | מאת: דר' עמי אבני

מיקי שלום אם עברת ברור רפואי שלא מצא כלום + אתה סובל מדכאון רוב הסכויים שאתה סובל ממצב חרדתי דכאוני אנא פנה לאיש מקצוע (פסיכיאטר במיוחד אם אתה מעדיף טפול תרופתי או פסיכולוג אם אתה מעדיף שלא - ויתכן כמובן שלוב ) בהצלחה עמי

03/10/2001 | 14:26 | מאת: מירב

למיקי היקר גם אני סבלתי במשך תקופה לא קצרה מכאבים בחזה. במיוחד בתקופות לחוצות בחיים כגון החלפת בית ספר, בזמן לימידה למבחן וכו'. גם אני עברתי בדיקות שלא העלו דבר. כך שבעייתך מוכרת ונפוצה. עצה - קודם כל תירגע אתה לא הולך למות , לא מתים כל כך מהר ואם זו היתה מחלה ממארת היו מגלים אותה ממזמן. הלחץ והפחד מהכאבים מכניס אותך למעגל - כאבים - פחד מהכאבים ועקב הפחד יש לך שוב כאבים וכו'. עליך ללמוד להרגע ותראה שהכל הסתדר - מניסיון!!! בהצלחה

03/10/2001 | 18:29 | מאת: למיקי

אותו דבר לי קרה היה לי דקירות כאבים בחזה עשיתי בדיקת מעמף ואם טלויזיה בדיקות דם והכול תקין כנראה באמת זה פחד מסויים או חרדות המון המון פעמים קורה לי שאני מרגישה פתאום דקירות כאב לחץ אז זה היה בתדירות קצת יותר הרבה.... אולי באמת אתה בלחץ פחד חששות דאגות מתרגש מתח........ כשזה קורה תנסה למלא את הראש במחשבות טובות חיוביות שאתה זוכר שאוץ עמוק ותגיד לעצמך זה לא בעייה זה לחץ או משהו כדומה תנסה להרדם כאשר אתה בתעסוקה סרט, ספר מוזיקה....... לפעמים לי זה היה קורה סתם כך בעמצא היום אם אתה מממש ממממש לחוץ לך לרופא ותבקש הסבר למה זה בא? ביי

03/10/2001 | 22:43 | מאת: שמיל

תודה לכולם.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית