פסיכולוג=כסף=לחץ=תקיעות???

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/10/2001 | 22:54 | מאת: שוש

במהלך כמעט שנה הייתי בשיחות עם פסיכולוג מטעם קופת חולים וכשתמו זכויותי ביקשתי ע"פ הצעתכם להפגש באופן אישי תמורת תשלום כמובן. ועכשיו יש לי תחושה שהכסף שנשפך מעיב על הפגישות ועל הדרישות שלי מהפסיכולוג ברור לי כי עדיין אני זקוקה לשיחות, עברתי משהו בשיחות האלה החיים הפכו נעימים יותר שאיפות שהיו לי התחלתי להגשים כל זה קרה בעיקבות השיחות, הניפילה הקשה שהייתה לי הובילה אותי בסיכומו של דבר למקום טוב יותר. אבל עכשיו יש לי מן פחד שזה יעלם שההתקדמות שאני חווה תפסק שמשהו השתבש וזה מלחיץ אותי והוביל אותי כפי שכבר ציינתי חזרה לשיחות אבל הכסף כאמור משפיע ואני מרגישה שאני באה עם צורך בהנחיות בעצות קונקרטיות דבר שהיה לי בתחילת הטיפול כאילו שלא הפנמתי דבר כאילו שאני מתחילה מחדש מה לעשות? איך לא לתת לכסף להשפיע איך לאפשר לעצמי שוב את הזמן הנדרש כדי להוציא את הפחדים שעדין לא הספקתי לטפל בהם לגמרי שעדיין שרויים בי כשהכסף הוא בהחלט גורם מפריע מלחיץ מה עושים איך חוזרים למצב שבו הפסקתי מצב שאפשרתי לעצמי את הזמן הנדרש כדי להוציא כדי לדבר על דברים מהותיים ולא סיפורים קטנים שגונבים את זמן השיחה. איך בקיצור נוהגים בחוכמה כדי לנצל את המירב מהפיגשה שעולה לי בכסף

03/10/2001 | 00:26 | מאת: טלי וינברגר

שוש שלום רב, לדעתי שינוי הפורמט, על אף שאולי זה נראה שינוי קטן ולא משמעותי, שינה אצלך משהו בהתייחסות אל הטיפול. לדעתי יש להקדיש לכך מחשבה וזמן בתוך הטיפול, להתייחס לזה, לפתוח את הדברים, ולא להשאירם כפי שהם כיום. התייחסות מעמיקה לשינוי בפורמט, ואיתו לשינוי בחויה, עשויים להתיר את התסבוכת שאליה נקלעת, כפי שאת מכנה אותה:"פסיכולוג=כסף=לחץ=תקיעות". בברכה, טלי פרידמן

03/10/2001 | 13:26 | מאת: דר' עמי אבני

שוש שלום כסף זה דבר חשוב לך ולמטפל אנא דברי עמו על הקשיים שלך סביב הצורך לשלם לו שכן רוב הסיכויים שמהבה על הנושא תצמח לך תועלת בהצלחה עמי

03/10/2001 | 13:43 | מאת: "אור

אומרים לפסיכולוג לך חפש מישהו אחר שיממן לך תג'אגוזי בבית!!! וחפשי לך איזה בעל אם כסף ככה גם תתפטרי מלשלם וגם לא יהיה לך פחד להשאר בלי כסף זה מה זה פשוט!!!!!!!!!!!1 אחותי אומרים היופי הולך האהבה נגמרת אבל הכסף נשאר!!!!!!!!!!!!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית