לצוות המקצועי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/10/2001 | 22:47 | מאת: דנית

שלום רציתי לשאול אם יש דרך מחוץ טיפול . לעזור למניעת בטחון עצמי נמוך? מה עושים כשזה המון המון זמן? האם זה נכון שצריך לעמוד מול הפחד=למשל אם אני מאוד מפחדת לדבר אז פשוט לדבר פעם ביום וכך לעלות????האם שיטה זו יעילה? והאם כול הזמן אני ישאר כזו כמו תמיד? סביר להניח שאם הייתי תמיד כזו בודדה ופחדנית וחסרת בטחון שזה ישאר כך ? מה אפשר למנוע?אני בת 19 וחצי

03/10/2001 | 00:30 | מאת: טלי וינברגר

דנית, הדרך שאת מתארת לגבי ההתמודדות עם בטחון עצמי נמוך עשויה להיות יעילה, אך יש צורך בקביעת "תוכנית", מה כדאי לעשות, לזהות את הנקודות הקשות והחלשות יותר, ואותן לחזק. פעמים רבות קשה לאדם היחיד לעשות זאת בעצמו, בעיקר בשל העובדה שמאד קשה לראות את הדברים בעין אובייקטיבית כמו שמטפל עושה פעמים רבות. מדוע ההתנגדות לטיפול? זה לא חייב להיות טיפול של שנים...הדרך שאת מתארת, היא כמו שיטת הטיפול הקרויה "התנהגותית". אלו טיפולים בדרך כלל קצרים וממוקדים...כדאי לשקול זאת. בהצלחה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית