שאלה לפסיכולוג

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/10/2001 | 22:20 | מאת: דוד

שלום רב: אני בחור בן 35 , נשוי+1 המנהל חיים נורמליים. שאלתי נוגעת לתחום בו אני מזהה בעיות חוזרות ונשנות בהתנהגותי: כל נסיון שאני מבצע כשאני מנסה לשנות דברים, למשל דיאטה, פעילות גופנית ועוד, אינני מצליח להתמיד יותר מהצעדים הראשונים בלבד. מייד לאחר שאני מקבל על עצמי רצון לשיפור ושינוי ואף בונה תוכנית מוגדרת, אני לא מצליח להתמיד ומפסיק מהר מאוד כבר בשלבים הראשונים. הדבר מאוד מתסכל אותי ואני מודע לכך שגם פוגע בהשגים שיכולתי להשיג לולא המגבלה הזו. אציין שאני מחפש דרכי חשיבה כדי להתגבר על הרפיון וחוסר ההתמדה אך ללא הועיל. האם יש דרכים להתגבר ו"לתקן" מצב זה ?

02/10/2001 | 22:56 | מאת: שירן

כולנו עוברים את אותה סימנים כמו שלך!!!!!!!!!!!1 זה הקושי בדיאטה . עצה=יש כאן אתר למטה מיוחד לדיאטה תנסה אולי שם תקבל תשובה רציונלית אל יאוש ככה זה.................................................................................................................

03/10/2001 | 07:57 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, כדאי לך להוועץ באיש מקצוע, ליצירת "תפריט" מתאים של תכנית בתחומים הרצויים (דיאטה, וכו'). ההבנייה של תכנית, וריבודה בחיזוקים או סנקציות - היא מדע לכשעצמו, וגם אם זה נראה טריוויאלי, זה ממש לא פשוט. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

03/10/2001 | 13:30 | מאת: דר' עמי אבני

דוד שלום אתה יכול לשקול טפול לברר את הסבות לכך / נסיון לשנות את הדפוס בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית