בעיית האקנה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/10/2001 | 16:34 | מאת: רינה

שלום, איני יודעת אם זהו הפורום הנכון לענות על שאלתי, אך אנסה בכל זאת. אני בת 16 וסובלת מאקנה בפנים. לפני זמן לא רב התחלתי לעבור טיפול, אומנם איני רואה תוצאות עדיין. השאלה שרציתי לשאול היא, כיצד אפשר להתמודד עם הבעייה בחיי היומיום? כוונתי היא, שאני סובלת מחוסר ביטחון עצמי, ועקב האקנה, הביטחון המועט שעוד היה לי צנח. קשה לי להסתובב ברחוב, בבית ספר ובכלל עם הרגשה של: "כולם מסתכלים עליי..", "לועגים לי..", "אני לא יפה.." וכו'. האם יש לכם הצעות כיצד אני יכולה להמודד עם הבעייה? אני יודעת שלפעמים הכל בראש שלי, ואולי לא כולם מסתכלים, אבל עכשיו נורא קשה לי להאמין בזה. בתודה על כל תגובה, רינה

01/10/2001 | 16:48 | מאת: שרית

רינה לדעתי יופי של בן אדם קשור לאיך שהוא רואה את עצמו ולאופן שבו הוא מקרין לאחרים שהוא יפה. במידה ואת רואה את עצמך יפה ובאותו אופן את מקרינה לסביבה מיופייך האחרים יראו אותך כיפה/נאה/מושכת וכך אם את מפרשת את המבטים שנועצים בך כרצון להסתכל על יופייך ורצון להביט בך מכיוון שיש סיבה להביט בך אז גם את תתחילי לקבל יותר את עצמך ולראות שאת נערה יפה מבחינה חיצונית ופנימית כאחת ואין לאף אחד זכות ללגלג עליך כי אין לו סיבה ואת היא זו שיכולה ללגלג עליו מאחר והוא זה שלא רואה את יופייך ותבונתך.

02/10/2001 | 13:46 | מאת: רינה

שרית, אני מודה לך מאוד על היחס ועל המילים היפות. זה עזר לי, אומנם לא בהרבה, אך בכל זאת. טוב לדעת שיש אנשים שאכפת להם. אני אנקוט בשיטתך. שוב, תודה, וחג שמח! ממני, רינה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית