הפסקת הריון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/10/2001 | 14:58 | מאת: ליאת

אני בת 34 לאחר 5 שנים של גלולות עשיתי הפסקה ואז נכנסתי להריון בפנצ'ר. האמת היא שבהתחלה היתי בשוק אבל למחרת התאפסתי והחלטתי שאני רוצה את ההריון. הבעיה היא שבעלי לא מוכן לשמוע בשום אופן ורוצה שאעשה הפלה. הוא אומר שהוא לא מוכן מבחינה נפשית (יש לנו שני ילדים בני 7 ו 9 ) לעוד ילד ואולי הוא ירצה בעוד שנה שנתיים. אני לעומת זאת חושבת ששנה כבר לא תשנה כי אני בכל מקרה ארצה ילד שלישי . אני לא יודעת מה לעשות עוד כדי לשכנע אותו כי הוא לא מוכן להקשיב בשום אופן. אני מרגישה שאפילו שזו היתה טעות, בשבילי לעשות הפלה (ואולי נקודת ההשקפה שלי היא קצת פרמיטיבית) זה לרצוח תינוק. ומצד שני אני גם לא יכולה לעבור את ההריון הזה לבד כי צריך שניים לטנגו? מה אתה מיעצים לי לעשות? תודה

01/10/2001 | 23:09 | מאת: דנית

את זו שנושאת את התינוק בבטן אין לאף אחד זכות לכפות אלייך לעשות הפלה כנגד רצונך, נכון שמדובר בזוג תסבירי לו את המשמעות ושזה יכול לפגוע בתפקוד היום יומי שלך, תסבירי את הצורך הפתאומי בתינוק והרצון והפחד לאבד . כמו שהוא רוצה את רוצה! אין פה כובעה תחליטי שאת משאירה כי את חושבת שהזמן הוא נכון וכי בשביל עוד שנה אין סיבה לעשות הפלה . תסבירי לו שאת מעדיפה עכשיו מאשר לעוד כמה שנים שכמה שיותר צעיר כחה הסבלנות והכוח... תהיה חזקה מקווה לתשובה חיובית ולא ולא ולא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אל תעשי טעות לא לוותר אלא אם כן זו בחירתך.

02/10/2001 | 01:41 | מאת: דלית

לאחר הפלה לפעמים קשה להכנס להריון, בקיצור כיף לך שייה לך עוד ילד

02/10/2001 | 13:18 | מאת: אנונימי

אני בדעה שלך ( אני חילוני לגמרי) שהפלה היא פגיעה ביצור אנושי ( לא היתי קורא לזה רצח)שטרם נולד. חוקית, בעלך לא יכול להכריח אותך לבצע הפלה. יחד עם זאת עליך לשקול מה משמעות של הבאת ילד לעולם בניגוד לרצונו של בעלך. מה זה יעשה לבעלך, על היחסים הזוגיים ועל התיחסותו של בעלך לילד. אנונימי

02/10/2001 | 13:43 | מאת: מירה

ליאת תתיעצי בפורום גניקולוגיה לגבי השלכות ההפלה לסיכוני כניסתך להריון בעתיד ולגבי בעלך ממתי עושים הפלה כאשר נשואים? הוא יצטרך להתמודד עם העלות ועם אשה פגועה .

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית