דיכאון שלאחר לידה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/10/2001 | 03:04 | מאת: שחר

שאלתי היא: איזה פלח באוכלוסיית הנשים צפוי לעבור דיכאון שלאחר לידה?

01/10/2001 | 12:47 | מאת: מענה

נשים שעברו לידה

01/10/2001 | 14:56 | מאת: adi

שחר ומענה, הייתה כתבה במעריב על זה. ניסיתי למצוא אותה ולא הצלחתי. עדי

01/10/2001 | 16:19 | מאת: שרית

דכאון שלאחר לידה פוקד אמהות (ולעיתים גם אבות) לאחר לידת תינוק. נשים העשויות לעבור זאת הן אלו שיש להן בעיה בהסתגלויות מחדש של התפקודים ההורמונליים גם נשים אשר מאוכזבות לאחר הלידה ולאחר מאמץ וצפייה ממושכים. וייתכן שציפיותיה של האם החדשה לא כללו דווקא את ההיבטים התובעניים יותר, ולפעמים גם הקשים מנשוא, של הטיפול בתינוק ושל תלותו בה, המביאים לדכאון במקום לשמחה.ואפשר גם שהאשה חשה אובדן, געגועים לבן-הלןןיה הקבוע ברחמה, שהיה עתה ליישות נפרדת.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית