בת 5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/11/2000 | 07:16 | מאת: רננה

ביתי מטבעה מאוד חברתית ומסתדרת מצויין הן בגן הילדים והן עם ילדים חדשים שמכירה אולם בחוג בלט אליו רשמתי אותה כי רצתה , לפתע החלה לדווח על "כאבי בטן" כל פעם כשמגיעים לשם ... בירור עם המדריכה לא העלה דבר... בין לבין הצלחתי איכשהו להבין שהיא לא מכירה שם אף אחד...ושכולם מתחבקים אחד עם השני בתחילת השיעור והיא לא... איך אפשר להסביר זאת? וחשוב יותר איך אפשר לעזור לה להתגבר על זה? לגן היא הולכת בשמחה והיא שופעת חברות סביבה וכן אני גם שמה לב כשהולכים לאחרים ונפגשים עם ילדים שטרם הכירה היא מיד מסתדרת... אז מה כאן שונה ? ויש לציין שהיא עדיין רוצה ומעוניינת להמשיך בחוג.

01/11/2000 | 09:18 | מאת: קינייסולוגית

לרננה לכאבי הבטן יש רקע ריגשי. אני מציעה לך לשהות איתה מיספר שיעורים כדי לתמוך בה ואני מניחה שהכל יעבור זאת בהנחה שהיא רוצה ללכת. כול-טוב.

01/11/2000 | 09:45 | מאת: גלי

האבחנה שלך מאוד לא מקצועית. מאין לך שלכאבי הבטן קשר רגשי ??? על סמך מה את קובעת את זה ??? ראית את הילדה ?? דיברת איתה ?? קודם כל, חשוב לשלול כל סיבה רפואית שיכולה להיות לענין לפני שמחליטים שלילדה בת 5 יש בעיות רגשיות והיא צריכה יעוץ מקצועי, אבל זו סתם דעתי האישית ולא המקצועית, חכי לתשובת אנשי המקצוע במקביל.

01/11/2000 | 17:20 | מאת: ויוי מסיקה

אני היתי ממליצה לחפש את החברה הכי טובה של הילדה מהגן או מהרחוב או מהבינין ולנסות לשכנע אותה להיצטרף לחוג וכך יהיה לה יותר קל ואני מציעה להורים להבין קצת את הלחץ שהילדים מרגישים מישינוים ומימקומות חדשים הילדים מרגישים שהם חיבים לרצות את הורים לכן שיחה בעינין עם הילדה גם עזור בהצלחה ויוי.

01/11/2000 | 21:14 | מאת: טלי וינברגר

רננה שלום רב, האם כאבי הבטן של ביתך מופיעים רק לפני חוג הבלט? ייתכן ויש צורך לבדוק האם אין ממצא פיזי שיסביר את כאבי הבטן. במידה והכל תקין, ייתכן הכאבים נובעים מהתרגשות או חרדה לקראת המפגש עם קבוצת הבנות ה"לא מוכרת". ייתכן ומדובר בתקופת הסתגלות לחוג. כמה זמן היא הולכת לחוג? אם אכן מדובר בתקופת הסתגלות, הכאבים יעברו מאליהם בקרוב. במידה ומדובר במשהו אחר, לדוגמא, קושי לחבור לאותה קבוצת בנות ואולי אף תחושת דחיה מהבנות (הכל השערות בלבד), הכאבים לא יחלפו כל כך מהר, או יקבלו צורה אחרת (כאבים אחרים, בכי או כל תגובה אחרת). אם התופעות נמשכות, כדי לך לברר לעומק מה קורה בחוג,ואולי לשקול להחליף את החוג בחוג אחר. בבכרה, טלי פרידמן

02/11/2000 | 06:07 | מאת: רננה

היא נמצאת בחוג כ 3 מפגשים העניין הוא שבדרך כלל אין לה כל בעייה עם חברה חדשה ולא מוכרת ולמה כאן כן?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית