לכל מי שהיה במצב דומה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/09/2001 | 17:05 | מאת: עצובה

אני נשואה עם שלושה ילדים, בת גדולה (כיתה יב) ושני בנים קטנים. יש לי בעל כבר 20 שנה... אפשר להגיד שאני נשואה באושר אבל שוב, זה תלוי בתקופה. בערך פעמיים בשנה יש לנו מריבה על שטות שנמשכת כמה ימים בהם בעלי עושה "ברוגז" . אני מטבעי שונאת מריבות ומתיחויות, גם לא שומרת טינה וכפי שמתעצבנת מהר גם נרגעת ולא חשוב כלל אם אני הצעד הצודק, אין לי בעיה ליזום את ההיתפיסות. במריבות הקודמות תמיד בכיתי והפצרתי, עד שבעלי שב לדבר איתי והחיים זרמו כרגיל. בערב כיפור היתה לנו מריבה. הוא יצא לבית הכנסת מבלי להגיד לנו (לי ולביתי - היא פשוט היתה לצידי בויכוח) גמר חתימה טובה וכל הכיפור לא התייחס אלינו. מאז הוא שומר על שטיקה רק לפעמים כשהבת שלי עושה משהוא שלא מוצא חן בעיניו הוא צורח עליה ומעליב אותה. מעבר לזה, אנחנו לא קיימות.... לא יושב לאכול איתנו, לא מבקש כלום וכשהבנים שאלו אותו למה הוא לא מתייחס לאמא ולאחותם הוא ענה להם ש"הן לא מעניינות" אותו. רק לפני שבוע, אמר לי כמה שהוא מודה לאלוהים על משפחתו... עברנו יחד כ"כ הרבה, עכשיו אנחנו בתקופה קשה מאוד מבחינת עבודה וכלכלה ולא מספיק כל הצרות, עכשיו הוא גם לא מדבר איתי. זה כואב, זה מתסכל ואני עומדת פשוט להתפוצץ !!!! אני לא מסוגלת להבין אותו ואני לא מבינה למה היחס כזה גם כלפי הבת שלנו????? מה בסך הכל עשינו??? הוריו וחברים שיודעים את הסיפור מנסים לדבר איתו ולהבין מה קרה אבל הוא לא מוכן לדבר על זה עם אף אחד. אני פונה אליו, הוא פשוט מתעלם. חשבתי לעשות מעשה דרסטי כגון לעזוב את הבית אבל אני לא מסוגלת להשאיר את הבנים ואני פוחדת שהוא יעליב את הבת שלנו כ"כ שהיא פשוט תעזוב את הבית..... אם הוא היה בעל רע, לא היה לי מה להפסיד אבל בדרך כלל הוא בעל טוב ואבא טוב. תעזרו לי עם עיצה, מישהוא מכם כבר היה במצב כזה? האם מישהוא מכם מסוגל להבין אותו? מה אני צריכה לעשות? אני משתגעת מהמצב הזה ומאווירת המתח שיש בבית..... בבקשה, תכתבו מה אתם חושבים ומה עלי לעשות.............

30/09/2001 | 17:16 | מאת: עצובה

אין לי חשק ללכת הביתה, אני לא ישנה כמו שצריך, מתעוררת מוקדם ומסתובבת במיטה מבלי שיהיה לי כוח לקום, אני מתה לחיבוק, למילה טובה, אני כ"כ בסדר בהכל, גם הוא אומר את זה תמיד, אז למה????? למה הברוגז התינוקי והמעצבן הזה?????? תעזרו לי להבין, בבקשה ......!!!!!!!

30/09/2001 | 17:41 | מאת: adi

לעצובה שלום רב, אולי עדיף שתלכו ליועץ נישואין ואז גם את וגם בעלך תבררו את נקודות המחלוקת ביניכם? עדי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית