חלומות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/09/2001 | 23:39 | מאת: בובי

שלום, מאז ההתקפה על בנייני התאומים, כל לילה יש לי חלומות נוראיים. יש לציין שלא עברתי אף ארוע טרור בחיי (טפו-טפו), אבל החלומות פשוט נוראיים ומוחשיים. עד כמה זה טבעי או לפחות מתי להתחיל לדאוג? מחכה לתגובה, בובי.

29/09/2001 | 23:59 | מאת: ליבי

לצערנו בארץ יש מראות מזעזעים, ואת חלקי הגופות רואים בברור בכל תעוד טלויזיוני. כאן הפחד מוחשי עוד יותר. אז מדוע להכנס לחרדות רק ממה שקורה בארה"ב? כיצד מתמודדים אם הפחד היום-יומי?

02/10/2001 | 00:32 | מאת: טלי וינברגר

בובי שלום רב, סיוטים והגברה של החרדה סביב פיגועים/אירוע חבלני עלו אצל רבים בישראל, בעיקר בשל היותנו "למודי פיגועים" בתקופה האחרונה, והן בשל הקשר ישראל-ארה"ב הידוע. להערכתי כל זמן שמדובר בקושי אשר אינו פוגע בתפקוד היומיומי או מאידך גורם להפרעות אחרות (אכילה, שינה וכו') אפשר להתייחס לזה כתהליך טבעי שנוצר בעקבות הטראומה. במידה ותתרחש פגיעה בתפקודים היומיומיים, יש להתייעץ באיש מקצוע. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית