שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/09/2001 | 23:38 | מאת: גל

אני לומדת במוסד לימודים כלשהו. בקבוצתנו לומדת בחורה שבכל פעם שמישהו מעיר לה משהו היא מגיבה בתוקפנות ואגרסיביות. היא בעיקר ניטפלה לאחד המורים בטענה שהוא "מחפש אותה". פעם לאחר הערה קטנה ועדינה שלו היא הגיעה למצב של היסטריה. במצב של מיגננה תמיד מזהירה שמסתתרים מאחוריה אנשים גדולים וכדאי להזהר ממנה. גיליתי שלאחר שהיא מתוכחת היא מסוגלת להסתתר על מנת לשמוע אם מדברים עליה. האם התנהגות זאת עלולה להיות סממן למחלת הרדיפה? כיצד יש לנהוג עם אותה אחת, כדי להמנע מצרות איתה. אודה להתיחסותכם.

30/09/2001 | 06:56 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, כניסה ללימודים גבוהים היא כיף, וגם גאווה לרובם, אבל לחץ לחלקם - של הסטודנטים. אפשר להתעלם מאותה בחורה, ואז לתת לסיטואציה להיות פחות רווית מתח, ויתכן וההתעלמות המכוונת מהמשך התעניינות - תסייע להפיג את המתח. אפשר, במידת הרגישות הראויה, להציע שתתיעץ עם שירותי העזר הפסיכולוגיים שישנם במוסד, כדי לחפש יחד עיצה להקלת תחושת חוסר ההוגנות מאותו מרצה ומהאחרים שמגיבים. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

30/09/2001 | 17:04 | מאת: גל

במקרה זה אני חוששת יותר למורה, יש לי הרגשה שהוא לא יודע כיצד להתמודד עם אותה אחת, חבל לי עליו משום שמדובר במי שמעניק יחס הוגן ומתחשב, בקיצור דוגמא לרבים. אותה תלמידה התפרצה בנוכחותי בשעה שהוא ניסה להסביר לה במה שגתה בדרך העדינה ביותר אולם , היא פצחה בצרחות היסטריות שהרעידו גם אותי. דרך אגב, להציע לה עזרה נפשית לא בה בחשבון, אין אפשרות לשוחח איתה, בקבוצה תופסים ממנה מרחק (למזלנו למדנו איתה בקורס אחד בלבד). אודה להתיחסותך.

02/10/2001 | 00:51 | מאת: דפי

היה רצוי לדעת מהי התיחסות ו של הפסיכיאטר, יתכן מהנאמר שמדובר בחולת מחלת הרדיפה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית