התגברות על דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/09/2001 | 14:11 | מאת: רותי

שלום אני בת שש עשרה וחצי, ולאחרונה אני מרגישה שהתגברתי על דיכאון שאובחן כקליני שנמשך כשנה. אך אני מרגישה שמאז התגברתי (אגב אני נוטלת אפקסור) אני יוצאת הרבה ומחפשת בחורים, חברותי טוענות שנהפכתי לנימפומנית וכל מה שאני עושה מדברת וכדומה קשור לבני המין השני. יכול להיות שזה כתוצאה מהדיכאון וזה עוזר לי להתגבר עליו. אני ממש לא מבינה מה עובר עלי אשמח אם תוכלו לתת לי עצה, תגובה וכדומה רותי

29/09/2001 | 19:52 | מאת: ליהי

רותי מתוקה, יש לך מישהו לדבר איתו, מישהו שמעניק לך חום או \ו תשומת לב?.. תבדקי את זה. יכול להיות שאת מחפשת חום ואהבה במקומות הלא נכונים? מה הסיבה לדיכאון והאם את מטפלת בזה חוץ מאשר על ידי כדורים? ז"א ע"י טיפול פסיכולוגי? לפעמים אנחנו כל כך מפחדים מהכאב ומהעצב ומה שאנחנו עושים זה לברוח לכל מיני מקומות שישכיחו ולו רק לרגע את הכל... יש כאלו שבורחים לשופינג מטורף, יש כאלו שבורחים לשינה, כאלו שבורחים אל האוכל ועוד ועוד דוגמאות זה לא נגמר. טוב שפנית כאן לעזרה. אני לא יודעת כמה אני יכולה לעזור אבל אני בטוחה שטלי או יוסי או שאר הצוות המקסים שלנו ידע טוב יותר מה לומר... ועד אז, תשמרי על עצמך, זה חשוב. ליהי:)

29/09/2001 | 23:41 | מאת: רותי

ליהי יש לי פסיכולוג כבר כמה חודשים. והאמת אני כן מחפשת אהבה אני מודה, ואני לא מוצאת אותה. מצבי כרגע טוב בהרבה ממה שהיה פעם, אבל תמיד יש פחד לחזור לתקופה של הדיכאון העמוק. ובקשר לבעייתי מה אתם חושבים?

30/09/2001 | 18:56 | מאת: מישהי

רותי, תעצרי את עצמך עכשיו לפני שיהיה לך קשה לצאת מזה. זה טבעי שאת מחפשת חיזוקים לכך שאת מתפקדת טוב יותר ושיצאת מהדכאון. מטבע הדברים, גברים מעניקים לך סיפוק מיידי (וזה בטעות מתורגם אצלך לאהבה), אבל זה פח שאל תפלי בו. ילדה בגילך מהווה טרף אידיאלי לגברבר המצוי. תמשיכי לטפח את הקשרים עם החברות והשקיעי בזה. אני לא אומרת שתפסיקי לחפש אהבה, בהחלט רצוי ומומלץ. אבל להחליף פרטנרים במצב העדין והשביר בו את נמצאת הינו דבר מסוכן ולא בטוח. נסי לשמור על ההישגים אליהם הגעת ותנסי לבסס את עצמך. השאר יזרום מעצמו באופן טבעי. שתהיה לך שנה טובה ומוצלחת והמון פרגון

01/10/2001 | 02:30 | מאת: דר' עמי אבני

רותי שלום זה יכול להיות קשור לדברים רבים כולל להשפעת האפקסור אם זה מטריד אותך אנא פני ליעוץ בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית