חרדות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/09/2001 | 14:29 | מאת: חיה

אני אשה בת 38 אשר בעבר (לפני כ-15 שנים ויותר) סבלה מבולמיה לא קשה במיוחד התגברתי על כך בעזרת שיחות עם פסיכולוגית והכל נישכח כאילו לא היה לאחר מכן סבלתי מחרדות וגם היו לי כמה התקפות פאניקה (גם לא בצורה חריפה) ונטלתי את התרופה ואבן לפי הצורך היום אני התגברתי גם על כך ואינני נוטלת שום תרופה אך לפעמים תופסים אותי מחשבות מה אם החרדות יחזרו אני גם סובלת מפחד ממקומות סגורים נעולים כמו מעלית( אני ניכנסת למעלית אבל המחשבה אם אני אתקע מלחיצה אותי) ואני לא זזה מהבית ללא תרופת ואבן שיהיה לשעת צרה שאלתי היא האם יתכן מצב שבו אני היתגבר לגמרי על החרדה כמו על הבולמיה כאילו לא היה מצב שאני יזוז מהבית ללא שום תרופה האם היו דברים כאלו בעבר או שמה להשלים עםה מצב הקיים שהוא לא רע ושלא יהיה יותר גרוע תודה

25/09/2001 | 06:29 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, פחד מהפחד - הוא בעצמו דבר מפחיד שראוי לטיפול. מהתאור שלך נראה כי הפקת תועלת לא מעטה מהסיוע הפסיכולוגי, לפני כ 15 שנה. בנתיים, את השתנית, וסביר להניח שמה שהתאים אז, יתכן וכבר פחות רלוונטי, וראוי לעיון חוזר. מומלץ לפנות לתהליך הטיפולי ההתנהגותי, לפני התרופתי. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

25/09/2001 | 10:32 | מאת: רות

חיה היקרה. בתור בחורה שעברה ניסיון רב מאוד עם קשיי חרדה, יש לי " תרופת פלא" עבורך: תנסי! אם את רוצה ללא תרופות תבלי זמן רב ללא התרופות ותאמיני בעצמך, ובכלל-יש לך עבר עשיר בהצלחות ובהתמודדות עם הפחד, כפי שאני מבינה, אז תמשיכי בדרך זו ותגיעי לתוצאות שלא חלמת עליהן! בהצלחה-רות

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית