נשיכות של ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/09/2001 | 09:42 | מאת: יעלי

הייתי מעוניינת לדעת מדוע ילדים פעוטים בגילאי שנה וחצי עד שלוש נושכים ילדים אחרים

23/09/2001 | 23:27 | מאת: adi

יעלי, אני חושבת שזה קטע של להכניס כל דבר לפה וזה כנראה חלק מההתפתחות. עדי

24/09/2001 | 10:17 | מאת: ד"ר דרור גרין

שלום יעלי, ילדים, כבר בחודשי חייהם הראשונים, מזהים את העולם באמצעות הפה. שיניהם צומחות, והם נוהגים להכניס לפה כל דבר שהם מחזיקים בידיהם. כך גם מתחיל הקשר שלהם עם הזולת. ראשית, הם יונקים מאמם, ואם תגישי להם את ידך, הם ימהרו למצוץ אותה. הנשיכה היא הקשר הראשוני והטבעי שלהם, ולעתים זה נמשך גם בגיל מאוחר יותר. בברכה, דרור גרין

24/09/2001 | 21:21 | מאת: רוז

כשילד קטן לא מצליח לתקשר עם ילד אחר, אם בגלל שפה שעדין לא התפתחה לגמרי, אם בגלל שהוא בישן, הוא פורק את התיסכול שלו באמצעות אלימות, שזה להכות ילד , או לנשוך, ככל שהילד מתוסכל יותר ממשהו הוא נושך, אם אמא לא תסכים למשהו שהוא נורא רוצה, ויש רקע לתיסכול עוד קודם, הוא ישך את האמא. לא נראה לי שזה קשור להתפתחות הפה, אולי רק בכך שהכוח האמיתי היחידי שיש בגיל הזה, שיכול להכאיב זה הנשיכה, מכה של ילד קטן לא תמיד כואבת בודאי לא לגדול, דחיפה לא תזיז מבוגר, אבל נשיכה תגרום לו לצעוק מכאב, וילדים הם בעלי קולטנים מאוד רגישים, והם יודעים את זה. לא כל ילד נושך, אבל כאשר נושכים צריך להתיחס לענין בחומרה רבה ביותר, אצלי התופעה אם היא קורית נקטעת עוד תחילתה, כי אנחנו מאוד מחמירים איתה. אסור לוותר לילד על נשיכה, ולא לצחוק מזה, כי אז זה ימשך לאורך זמן.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית