תרופות אנטי דכאוניות וחרדה חברתית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/09/2001 | 15:29 | מאת: מיטל

שלום, שאלתי היא כזאת אילו תרופות ניתנות היום לטיפול בחרדה חברתית? מדובר בבידוד חברתי טוטאלי וניתוק כליל חוסר תפקוד והסתגרות. נוסה סרוקסט ללא הצלחה. כאמור הבעיה הכוללת היא חרדתיות דכאון אוסידי וחרדה חברתית במימדים חריפים. האם תרופות אחרות עשויות להועיל? תודה. אגב למה משמש טיפול בליתיום?

23/09/2001 | 16:24 | מאת: עינת

שלום לך מיטל הכדורים האלו דווקא כן עזרו לי ואני בערך באותו מצב כמוך. את יודעת שאני לא הולכת לאוניברסיטה בעיקר בגלל שאני מפחדת מהחברה שם. אני אוהבת אנשים ולהיות סביבם אך אני מפחדת שינצלו ויפגעו בי כמו בכל הפעמים כי אני תמימה וטובה ויעשה הכל בשביל חברה. זה מאוד מאוד מאוד קשה להיות לבד אך אסור לך להאשים את עצמך כי לפעמים זה יכול להיות הסביבה שבה גדלת או זמן מסוים שלא איפשרו לך להכיר ובמקום זאת הכרת אנשים שהם לא לרמה שלך ושניצלו. תיראי אני לא יודעת איך זה קרה לגביך אך כך לפחות לגביי.אבל אני לא יתייאש ואני בסוף יסתדר וזה מה שאני מנסה להכניס לראש שלי כל הזמן. הייתי רוצה לדעת ממה זה נובע ההתנתקות שלך מהחברה? האם זה קשור למשהו שקרה לך בעבר? ובת כמה את? ומה את עושה בחיים? אני רוצה רק לעזור ואת לא חייבת לענות על השאלות הללו. ביי ביי עינת

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית