מעבר דירה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/09/2001 | 14:53 | מאת: אפרת

שלום, האם מעבר דירה יכול לגרום להרגשת ניתוק קשה ולרגשות מאוד כואבים? אני בוכה כבר יומיים

23/09/2001 | 19:12 | מאת: adi

אפרת, נראה לי מאוד שכן. זה מאוד מאוד קשה לך עכשיו, תסתכלי גם על הצד החיובי: הזדמנות להכיר סביבה חדשה, אנשים חדשים, וכו'. אפשר גם לשמור על קשר עם חברים מהסביבה הקודמת ואפשר מידי פעם לקפוץ לבקר חברים משם. היום ברוך השם, יש אנטרנט ואי מייל ואפשר לכתוב להם גם אם עברנו למקום רחוק. עדי

24/09/2001 | 01:35 | מאת: טלי וינברגר

אפרת שלום רב, מעבר דירה עשוי להיחוות באופנים שונים אצל אנשים שונים, ומתוך סיטואציות שונות. באופן עקרוני מעבר דירה אינו דבר של מה-בכך, ודורש תקופת הסתגלות. צריך להתרגל לסביבה חדשה, אנשים חדשים, אפילו מכולת חדשה... המעבר עשוי להחוות כסוג של פרידה, ורוב האנשים מתקשים להתמודד עם פרידות, בוכים, חשים במין "אבל" וכדומה. לכן התגובה שלך אינה יוצאת דופן אך חשוב למצוא אנשים בקרבתך לתמיכה ולשיתוף במה שאת חווה. במידה והתחושות הקשות מתמשכות ואת חשה שאינך יכולה להתמודד עימן, הייתי מציעה לפנות לייעוץ פסיכותרפויטי. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית