עצבנות ודכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/09/2001 | 22:39 | מאת: רונן

עקב המצב הכללי והאישי שלי אני חושש שלא אצליח לצאת מהמשבר שאני נמצא בו. אין לי תקציב לטיפול נפשי מכיוון שאיני מצליח לפרנס את משפחתי למרות שאני עובד קשה מאד. אשתי אינה רוצה לצמצם בהוצאות הבית בעיקר כדי שהילדים ירגישו טוב וטוענת שיהיו ימים טובים יותר. יש לנו שתי מכונית ושש טלפונים שעולים כסף רב אך צריך להשגיח על שלושת הילדים וצריך לנסוע לעבודה. הבעיה הגדולה היא לדעתי שאשתי אינה רוצה לפנות לאמא שלה לעזרה שהיא אישה מאד עשירה ומפרנסת את אח שלה שנים רבות. בת אחת שלי נוסעת עכשיו לחו"ל במטרה להגר ובעקבות סכסוך איתי ואשתי מאד דואגת. מה עלי לעשות ועם מי עלי להתייעץ מקצועית?

23/09/2001 | 06:47 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, התארגנות משפחתית-כלכלית תלויה לא רק בגובה התקציב החודשי הממוצע, אלא גם, ולפעמים בעיקר, בדינמיקה המשפחתית. אני מניח שאין פתרונות בזק לעניינך. במקום לצפות לכך, הצעתי היא שתתנהג בצורת "כאילו": כאילו והלך מנוע לאחת מהמכוניות שלכם. הוצאה של כמה אלפי שקלים היתה בלתי נמנעת, אם הייתם רוצים לשמר את אורח החיים השגרתי. וכאן מתחילה, וגם מסתיימת עצתי: תחליטו להקצות תקציב דומה לטובת המנוע המשפחתי. אם תרצו הכוונה לשאלת האיפה, איך, עם מי, וכו' - פנו למייל האישי עפם תקציר של ההסטוריה המשפחתית, ומיקומכם בארץ. כל טוב, ודרך צליחה, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית