עצבנות וניתוח אשיות ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/09/2001 | 21:30 | מאת: mik

שלם ד"ר,,,, שאלתי אליך על אישתי , היא אישה מתעצבנת במהירות ובזמן שהיא עצבנית היא לא שולטתת בדבריה ,,,,מה שאני יכול להגד לך עד כמה פעמים היא התעצבנה והרביצה לבן שלנו בן 6 חודשים ,,, והיא בזמן שלא כל כך עצבנית יש לה בעיה שהיא מסבירה דברים של אחרים כפי שהיא רוצה וזה תמיד מעביר אותה לעצבנות מופרזת אפילו היא מתחלה לדבר דברים עם אחרים בשיטה לא מנומסת ומנתח את דברים שלהם אך שהיא רוצה וזה תמיד ניתוח רע או לא מתאים למה שהתכוון צד האחר,. אני מבקש עזרתכם בזה היא אפילו גרמה לי בעיה עם ההורים וגורמת לי בעיות בעבודתי לא נותנת לי כצת מנוחה אני תמיד חושב על מעשיה ומפחד שתגרום בעיות אחרות . האם יש פתרון לזה ?????

22/09/2001 | 21:31 | מאת: mik

השאלה רק לד"ר

23/09/2001 | 12:28 | מאת: MIK

שלום ד"ר,,, בהמשך לשאלה .... אני חושב שהעצבנות שלה זה מזמן הכוונה שזה לא חדש אצלה... מה אפשר לעשות ? האם צריך טיפול דחוף או זה אין אפשרות לטפל בעצבנות במיוחד שאי אפשר שאישתי לא שולטתת בדבריה ובמעשה בזמן שהיא עצבנית....???? נא עזרתכם.......

23/09/2001 | 07:08 | מאת: דר' עמי אבני

מיק שלום קשה לענות לפי המידע הזה האם מדובר בדפוס קבוע בחייה או בשנוי לאחרונה האם מלווה בשיוניים אחרים הטוב מכל לקחת אותה להערכה או ללכת יחד עמה להערכה של קשייכם כזוג בהצלחה עמי

24/09/2001 | 18:41 | מאת: מישהי

האם שוחחתם פעם על הבעיה? ואם הסיפור של העצבנות הוא דבר ישן, למה לא ניסית לשכנע אותה מזמן שהיא צריכה לגשת לטיפול? מצבים כאלה רק מחמירים באם נותנים לזמן לעבור ולא עושים דבר. האם היא עובדת מחוץ לבית? אולי היא זקוקה לעזרה וההתנהגות שלה נובעת מתוצאה של לחץ, עומס ותשישות? ואיך אתה עוזר ומקל עליה?

24/09/2001 | 22:14 | מאת: mik

שלום,, כן דברתי איתה הרבה פעמים על זה ועל התנהגותה כלפי האחרים וכלפי בטח אבל יש לה התשובה שהיא משוכנעת במעשה ובדבריה ... מה אני יכול לעשות ?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית