שתי שאלות למומחים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/09/2001 | 15:13 | מאת: הדס

שאלה ראשונה האם אפשר לפתח קלסטרופוביה ? או שנולדים עם זה ? בזמן אחרון אני חושבת שהיו לי תחושות קלסטרופוביות פעם באוהל ופעם במכונית , הרגשתי לחץ פיזי ונפשי חזק, והרגשתי שאני הולכת להשתגע אם אני לא אפתח חלון , או אצא. שאלה שנייה האם יש עוד הבדל בין פסיכאטר לפסיכולוג חוץ מכך שלפסיכאטר יש סמכות לתת תרופות ? הרי המסלול התמחות שלהם שונה לגמרי - אחד לומד רפואה במשך שנים רבות והשני פסיכולוגיה . תודה מראש

23/09/2001 | 07:11 | מאת: דר' עמי אבני

הדס שלום ניתן לפתח תופועת שונות של חרדה לאורך החיים ואז הן עשויות לבוא וללכת להשאר או להעלם ההבדלים בין פסיכאטר לרופא א. קשורים לכל אחד לפי נטייתו ואישיותו פסיכיאטר כאמור רופא ככלל (אבל אני לא בטוח שהייתי בוחר לפי זה) יש גישה אחרת לטפול בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית