מציצת אצבע בגיל מאוחר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/09/2001 | 16:58 | מאת: גלינה

אני בת 26 ועדיין מוצצת אצבע. אין לי צורך או רצון להיגמל אם כי זה די מבייש אותי ליד אחרים אבל אני נהנית מזה. מה זה אומר עליי? מה עושים?

20/09/2001 | 17:11 | מאת: שרית

זה אומר שאת ילדותית, ונשארת כנראה בשלבי התפתחות מוקדמים של הילדות, אבל יותר חשוב בשבילך שאומר לך מה לעשות. אז, לדעתי, את צריכה להיגמל מההרגל המגונה הזה, גם במידה וזה לא מפריע לך כשאת לבד אך הרגלים שיוצרים אינם פוסחים על מצבים ספציפיים כך כשגם שאת לבד וגם בחברה את תתנהגי בצורה כזו(כפי שאת מתארת). וכעצה: למה שלא תאכלי משהו במקום למצוץ את האצבע, שהלא גם אוכל מהנה (לא פחות מלמצוץ אצבע) וגם האוכל מספק צרכים אורליים הקשורים לפה. לדעתי אכילה גם יותר בריאה וגם יותר מוסרית ממציצת אצבע המראה את הרצון לחזרה לאותם דפוסי ילדות מוקדמים, אך את הרי בת 26 ולכן אין לך צורך בחזרה לדפוסי הילדות. אם כן תפסי אומץ והתחילי לשנות הרגלים של שנים. אם תרצי עוד עצות תמיד אני לרשותך...

21/09/2001 | 00:38 | מאת: רינה

שלום גלינה. אני חושבת שיש באפשרותי לעזור לך. לצורך זה אנא כתבי מעט על עצמך. במה את עוסקת כיום, מה מקצועך, מצב משפחתי ורקע של ההורים. בברכה - רינה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית