מניה דפרסיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/10/2000 | 01:20 | מאת: מרילן

האם המחלה תורשתית? האם טיפול בליתיום מבטיח אורח חיים נורמלי או שהמחלה יכולה להתפרץ כל יום? לפי סטטיסטיקה אנשים שחולים במחלה מתפקדים נורמלי או לא?

31/10/2000 | 00:05 | מאת: ד"ר אבי פלד

מרילן כתב/ה: > > האם המחלה תורשתית? לא במובן המקובל של תורשה - יש מידה מסויימת של שכיחות במשפחות האם טיפול בליתיום מבטיח אורח חיים נורמלי כן - בד"כ עם הוא ניתן תחת פיקוח כנידרש כן או > שהמחלה יכולה להתפרץ כל יום? המחלה מתפרצת אם נפגע האיזון - עקב הזנחת הטיפול או גורמי דחק ניקרים שלא הותאם להם טיפול בזמן - בקיצור מעק רפואי מקטין מאד את השנות המחלה לפי סטטיסטיקה אנשים שחולים במחלה > מתפקדים נורמלי או לא? מי שמאוזן בריא לחלוטין

29/11/2000 | 19:25 | מאת: שרית

1.האם יתכן שאחרי מניה קשה והתקף פסיכוטי קשה שהיה חייב אישפוז כפוי החולה לא יכנס לדפרסיה . 2.האם קיים מרכז או רופא שמטפל רק במניה דפרסיה. 3.האם ידוע על טיפול בשוק חשמלי בחולים עם מניה דפרסיה. 4.האם קיימות קבוצות תמיכה למשפחת החולה בעיקר שמדובר בילדים קטנים. 5. תודה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית