בעיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/09/2001 | 22:04 | מאת: אביתר

אני בחור שבצד המשפחתי מאושר מאוד הן מהילדים והן מחיי הנישואים. בעייתי היא בחייהמקצועיים : אני עובד במקום עבודה ידוע במשך שנים רבות ועדיין בתור עובד זמני בלי כל קידום. לכן אני מיוסר מאד והערך העצמי שלי ירוד ואינני סובל את מקום העבודה ואת כל הסובב אותה. בעקבות זאת אני מרגיש לעיתים קרובות בדכאון וכן בעייפות נפשית. כיצד עליי לנהוג לנוכח הבעיה?

19/09/2001 | 23:38 | מאת: טלי וינברגר

אביתר, מתוך מכתבך עולה שאלה מתבקשת: האם חשבת פעם על מעבר למקום עבודה אחר? אם כן, מה גרם לך בכל להישאר? ואם לא, אזי מדוע אתה בוחר להישאר במקום שאינך חש בו טוב? בברכה, טלי פרידמן

19/09/2001 | 23:42 | מאת: טלי וינברגר

אביתר, מתוך מכתבך עולה שאלה מתבקשת: האם חשבת פעם על מעבר למקום עבודה אחר? אם כן, מה גרם לך בכל להישאר? ואם לא, אזי מדוע אתה בוחר להישאר במקום שאינך חש בו טוב? בברכה, טלי פרידמן

20/09/2001 | 00:10 | מאת: שרית

לדעתי אתה צריך לקחת יוזמה ולהגיד לעצמך, זהו סבלתי מספיק איני מוכן לסבול יותר ולכן על מנת לשפר את איכות חיי אני עתה צריך לחפש מקום עבודה אחר. מקום העבודה החדש יהיה מקום שלא יתסכל אותי נפשית ולא יכניס אותי לדכאון ועייפות נפשית הוא יהיה מקום שכל בוקר אני אקום עם חיוך ואשתוקק לעבוד בו ואוהב את העובדים האחרים שנמצאים בו ואשר יהיו לי כמשפחה שניה!! לדעתי אסור לך לוותר לעצמך, ולכן אתה חייב לפעול בכיוון הזה והדבר לא סובל דחיות! בהצלחה במקום החדש משריתוש'.

20/09/2001 | 07:51 | מאת: "אור

וואלה אתם נאיבים מה אני יגיד לכם יש היום ממש מבחר של מקומות עבודה!! חאללס

20/09/2001 | 07:35 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, הקידום בעבודה הוא עניין אישי חשוב, וזה טבעי שאתה מתוסכל בשל כך. אבל, צריך לקחת בחשבון גם את מקום העבודה, דהיינו שהקידום יהיה חשוב ורצוי גם להם. ביעוץ בתחום התעסוקתי מבררים את הנושאים האלו: מה כישוריך, מה שאיפותיך, מה מתוך זה ניתן לממש במקום עבודתך, כיצד הממונים במקום העבודה מעריכים אותך, ומדוע, ומה הדרכים היותר סבירות כדי להתקדם (לפעמים בתוך מקום העבודה, ולפעמים ע"י עזיבתו). תוכל לעבור הוועצות כזו ב"זרוע ההכוון" של משרד העבודה, או באופן פרטי. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

20/09/2001 | 09:52 | מאת: רוז

אז גם העבודה נעשית כמתוך אנרציה, ולא מתוך התלהבות, יצירתיות איכפתיות וכו', והיא גם נראית ככה, אולי זו גם הסיבה שלא מקדמים אותך. השאלה היא מה קדם למה, הביצה או התרנגולת....

20/09/2001 | 15:05 | מאת: דר' עמי אבני

אביתר שלום אם אכן הקושי הוא אי קדומך במקום העבודה אנא שלאל את עצמך מדוע אינך מקודם ואם כך מדוע אתה מוכן להמשיך בתנאים אילו האם באמת אין לך ברירה אם אינך מוצא פתרון ניתן להסתייע ביעוץ מקצועי בהצלחה בשנה החדשה ואחריה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית