שאלה חשובה!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/09/2001 | 12:44 | מאת: אלמוג

שלום אני בן 17, גר בדירת שתי קומות ויש לי שאלה מאוד מטרידה אבא שלי מעשן ללא הפסקה ולי כבר נמאס לנשום את עשן הסיגריות הנוראי אני חושב שזו זכותי המלאה לנשום אויר נקי ניסיתי לדבר איתו על כך בעקבות זה הוא מסכים לצאת לבחוץ בזמן שהוא מעשן אבל לא תמיד לפעמים הוא יוצא ולפעמים לא ולכן רוב הזמן אני "תקוע" בקומה למעלה בכדיי לא להיות בקירבת העשן זה קורה גם בזמן הארוחה למשל כשאני אוכל הוא פתאום מחליט שהוא מדליק סיגריה וכפי שכבר צינתי אני מבקש ממנו שיעשן בחוץ אך הוא לא תמיד מסכים אמא שלי תמיד מנסה להגיד לו שלא יעשן בקרבתי אך מצד שני היא אומרת שאני יותר מדיי קיצוני עם העניין של הסגריות באופן כללי היחסים שלי אם אמא שלי ממש טובים ואם אבא שלי זה בדיוק להפך אנחנו ביחסים ממש ממש גרועים (זה לא שהוא מרביץ לי או משהו פשוט לא מסתדר איתו בכלל) יש משהו שאוכל לעשות בכלל?? אנא עיזרו לי

17/09/2001 | 15:21 | מאת: adi

אלמוג, רק שתדע שאתה לא קיצוני (גם ההורים שלי עישנו ואני לא סובלת(. גם לו זה לא בריא (אל תנסה להגיד לו להגמל) אבל הבעיה היא שהמעשנים הפאסיבים סובלים יותר. עדי

19/09/2001 | 00:50 | מאת: שרית

נראה לי שיש איזו בעיה בקשר שבינך לבין אביך ואת כל הכעס והתסכולים שיש לך על אביך אתה מוציא בצורה של "איסורים"(המשמעות באיסורים שאתה אומר לו לא לעשן פה ולא שם) אולי אתה צריך לשמוע יותר לאביך ולקבל את "האיסורים" שלו כשהללו יכולים להיות כל מיני דברים, לפי שאלתך לא הצלחתי לעלות עליהם אבל נראה לי שאלו "איסורים" הנוגעים לויכוחים שיש לבני נוער בני17 כמוך עם הוריהם כמו-באיזה שעה יש לחזור מהבילוי, איזה בנות "ראויות" לצאת איתך וכדומה

19/09/2001 | 01:38 | מאת: טלי וינברגר

אלמוג שלום רב, אני מבינה את הקושי בו אתה מצוי. מצד אחד זכותך ל"אויר נקי" מובנת וכמו גם רצונך שיכבדו את רצונותיך בבית, ומצד שני, זכותו של אביך לנהוג בביתו כרצונו לעשן גם בבית. נראה כי ההסכם ביניכם שאביך יעשן בחוץ הוא פיתרון סביר, אך אביך אינו עומד תמיד בהסכם. לדעתי עליך לשבת ולשוחח עימו שיחה כנה ואמיתית. לספר לו עד כמה זה מציק לך, ולנסות "לרענן" את ההסכם הישן. ייתכן וגם אתה תצטרך להתגמש ונאמר שתקבעו שהוא יוכל לעשן מספר מסויים של סיגריות בבית, או לעשן בזמנים מסויימים. כל העניין קשור לכיבוד של האחר בתוך הבית והמשפחה, ומסתכם בסופו של דבר בפשרה של כל אחד מהצדדים. כפי שאתה מעיד, העישון הוא לא הדבר היחידי שערער את יחסיך עם אביך, ונשמע מדבריך שיש ביניכם עוד "גורמים מפריעים". ייתכן והעישון הוא רק סמל או סימן חיצוני לקושי ביחסים ביניכם. אולי היה שווה לחשוב על משהו מעמיק יותר לשיפור היחסים ביניכם, אולי אפילו כמה פגישות של ייעוץ פסיכותרפויטי. שנה טובה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית