מה ההבדל בין פסיכיאטר לסוכן מכירות????

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/09/2001 | 01:32 | מאת: רונן

ההבדל שהפסיכיאטר מקבל טיסות ותמלוגים וסוכן רק תמלוגים. אתם חייבים להבין שפסיכיאטר זה לא פסיכולוג ולא קרוב לכך, לכן כשאתה בא אליו עם חרדה אין לו מה לעשות איתך, יש לו רק למכור לך והוא מוכר לך מה שמוכרים לו. מה יש לפסיכיאטר למכור לחולה??? רק כדור ואם החולה מתלונן הוא יתנהג בדיוק כמו הסוכן של התרופה וישכנע אותך שמה שהוא נותן לך זה טוב ושההשפעות הם חיצוניות ולא קשורות לכדור, האומנם??? אז למה כשאני לוקח מינון גבוהה הכל מסתדר??? וכשאני לא לוקח הכל מתחרבש?? היום בשישיחה עם רופא משפחה התלוננתי על הבעיה הזו וסיפרתי את כוונתי לתביעה הוא סיפר לי במפורשות שחברות הכדורים מציעות לו נסיעות "להשתלמות" בבתי מלון בעולם מקבל מחזיק משקפיים יפה, עטים מהודרים ותמלוגים לא קטנים. אז אם לו מה למכור כדי לרפא יש לו מה למכור לרווח על חשבון החולה. איני מכיר חולה שטיפול תרופתי בלבד סייע לו בחרדות, חייבים טיפול פסיכולוגי שפסיכיאטרים לא ממש ממליצים עליו ויש מחלוקת רבת שנים בין שני התחומים,מי צודק??? ייקח כנראה עוד שנים לדעת!!! בנתיים יש מי שיסבול וישלם את המחיר.

17/09/2001 | 06:45 | מאת: דר' עמי אבני

רונן שלום הבעיה (אינטרס אישי מול מחוייבות לאחר ) קיימת בכל מקצוע (מוסכניקים עורכי דין פסיכולוגים טפולים אלטרנטיויים, זוגיות וכו ) ןאפ תרצה בכל יחסים בין בני אדם אגב , די מעט בין פסיכיאטרים - לא כל כך מחזרים אחרינו האם אתה משוכנע שאתה נקי ממנה בברכת שנה טובה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית