טיפול נפשי המשך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/09/2001 | 01:13 | מאת: שרית

בהקשר לשאלה הקודמת שהפניתי אליך, דרור גרין, תודה על התשובה ורציתי לספר לך קצת יותר על אותו קשר עם הבחור ולשמוע את דעתך המקצועית החשובה לי מאוד. יצאתי עם בחור 6 חודשים והיה בינינו קשר טוב מאוד, אך אני מגדירה זאת כקשר שמלכתחילה נועד לכשלון, נקטתי בעמדה זו מאחר ומראש ידעתי שאין לנו סיכוי להמשיך ולהישאר ולחיות כזוג ובטח לא חשבתי על אותה חתונה מפוארת שהיא חלומה של כל בחורה (וגם שלי, ביום מן הימים גם אני אתחתן!) . הקשר נועד לכשלון כנראה , היום כך אני חושבת, מאחר וקשריי עם הוריי כנראה לא הכי טובים והם לא היו מוכנים לקבלו וגם אני היום כבר לא מוכנה לקבלו חזרה כשהיום אני מבינה בדיעבד שהקשר הזה אולי סימל איזןשהי בעיה מן העבר הרחוק שלי, אולי בעיה בקשר זוגי שהיה לי עם בחור ועתה הדברים כאילו חוזרים אלי בפלשבקים (דבר שקשה לי איתו). מעוניינת לשמוע את דעתך המקצועית, ורציתי לדעת גם האם קשר שקיים במציאות יכול להיות למעשה רק "במחשבה" של אחד מבני הזוג, כלומר רק אחד הצדדים יחשיבו לקשר והשני יהיה מנותק ריגשית ואולי גם פיזית?האם אותו קשר הוא למעשה "חלום" ואינו קיים במציאות?

16/09/2001 | 10:37 | מאת: ד"ר דרור גרין

שרית יקרה, כדי לקבל תשובה על שאלותיך, כדאי שתמשיכי אותן ב'עץ' שבו פתחת, ואם את פותחת עץ חדש כדאי שתצייני בכותרת למי מופנית השאלה. את תשובתי תוכלי לראות למטה, במקום שבו שאלת את שאלתך. ובנוגע להמשך בנוגע ל'חלום' ול'מציאות'. מה שאנחנו מכנים בשם 'מציאות' הוא תמיד פירוש שלנו למציאות זו. שני אנשים הנמצאים משני צידיו של שולחן, שאין ספק בקיומי, יתארו אותו באופן שונה. כשהדברים נוגעים בקשר בינאישי הדברים מורכבים בהרבה, והפירושים של כל אחד מן הצדדים לקשר זה שונים מאוד זה מזה. לעתים, לאחר שנים רבות של חיי נישואין או זוגיות, שני הצדדים מפתחים שפה משותפת, המתארת את המציאות שלהם באופן דומה. לעולם זה לא יהיה פירוש זהה לחלוטין. כן. קשר יכול להיות רק ב'מחשבה' של אחד מבני הזוג, וכדי להפוך אותו להדדי מומלץ לשוחח על כך, להבהיר זה לזו את הכוונות ואת ההבנות, ולשוב ולשוחח על כך גם בעתיד. דברים שנראים מכאן, לעולם אינם נראים באותו אופן גם משם. בברכה, דרור גרין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית