אל משה אוחנה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/09/2001 | 23:40 | מאת: הקטור

מה שלומך? אני מקווה שאתה מרגיש יותר טוב . מקווה שהתפנית החיובית בחייך תתחיל בפורום הזה. תמצא כאן אוזן קשבת ,יעוץ מקצועיו וחברים שישמחו לתרום לך מנסיונם האישי. בהצלחה הקטור

15/09/2001 | 00:44 | מאת: ניר

משה שלום.אחד החברים הטובים שלי עבר התקף פסיכוטי חריף לפני 10 שנים טופל משך כ-8 חודשים (בין היתר בהלידול) . לאט ובטוח יצא מזה , חזר לתפקוד מלא וכיום בעל משפחה למופת. מתוך הכירותי את אותו אדם אני משוכנע כי האופן הקליל בו הוא בחר!!! לקחת את מה שנראה אסון בהתחלה עזר לו מאוד בהליך השיקום. הוא הבין כי לקרוא לזה בושה גדולה לא יתרום בכלום. אישית אני חושב שאותם נפגעי הנפש שמתביישים במה שעבר עליהם מבזבזים אנרגיה מיותרת בהסתרת מצבם, ובכך מפספסים את המטרה המרכזית והיא להרגיש משוחרר. אני לא אומר לך לצאת לרחוב בהנפת דגל של "עברתי משבר" אך עליך להבין כי אובדן הביטחון שלך הוא יכול להיות זמני באם תבין כי היחוד שלך כמשה אוחנה נשאר וישאר. אני יכול להניח כי אתה חש שעברת משהו לא נורמלי וזה מה שמעיק עליך אך זה מחזיר אותנו לשאלה העתיקה מהו נורמלי? הבט ימינה ושמאלה ונסה למצוא לי מישהו שיכול להיות מודל מושלם לנורמה---אין. בקיצור משה הכנס הומור על מצבך זה בטוח לא יזיק. תרגיש טוב.

15/09/2001 | 12:36 | מאת: משה אוחנה

תודה רבה על ההתייחסות. אני די מקווה שעם הזמן אני אצליח להשלים עם המצב ולהתגבר, אודות למה שאני שומע כאן. זה כנראה לא יהיה קל אך אני אנסה להתייחס לזה יותר בחיוב. תודה, שנה טובה לכולם והרבה בריאות.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית