חרדה וסחרחורת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/09/2001 | 22:59 | מאת: מורן

אני בת 30 וסובלת מחרדות, אני כל הזמן מרגישה שאני מסוחררת ועומדת להתעלף וזה גלגל, שכאני מסוחררת אני בפניקה ואז בגלל הפניקה אני מסוחררת. האם סחרחורת (אי יציבות ולא ממש חדר מסתובב) היא חלק מחרדה? האם יש דרך לשבור את מעגל הסבל הזה מבלי לקחת סרוקסט וכל מיני כדורים שמוזכרים פה?

13/09/2001 | 23:14 | מאת: ד"ר דרור גרין

מורן יקרה, מן ההודעה שלך קשה להבין האם מדובר בתופעה חדשה, או שמדובר בתופעה מתמשכת. אם מדובר בתופעה חדשה, שטרם נבדקה, אני מציע שלא תמהרי להסיק מסקנות. כדאי שתפני לרופא שיפנה אותך לבדיקות כלליות, כדי לזהות את מקור הסחרחורת. יתכן ויש לזה הסבר פשוט, שירגיע אותך וימתן גם את החרדה. אם החרדה עצמה מדאיגה אותך, כדאי שתתייעצי עם פסיכולוג, שינסה להבין את מצבך ולהציע דרכים להתמודד עם הקושי. כדורים וטיפול תרופתי אינם בהכרח הפתרון לבעיות שאת מציינת, מאחר וכלל לא ברור שאת זקוקה לטיפול פסיכיאטרי דווקא. אני מאחל לך שנה טובה ורגועה, דרור

13/09/2001 | 23:55 | מאת: רונן

בוודאי שזה חלק מהחרדה, זה החלק הכי קשה ומפחיד שניתן לצפות, אני בעת הזאת עובר את אותם תסמינים עקב הפסקת כדור ונראה לי שאיני יכול לתאר למטפלים שלי מה אני חש, זה דבר שקשה להסביר ולא ניתן להבנה על ידי מי שלא חווה זאת. הדרך להיפתר מזה ללא כדורים מודעות עצמית, את כבר יודעת שלא מתעלפים מכך ןלא מתים או משתגעים או מאבדים שליטה וזאת כבר חצי מהדרך להצלחה, כעת לבד או בשילוב שיחות פסיכולוגיות את צריכה להגיע למצב כשאת מרגישה שזה הולך לקרות לדבר אל עצמך ולהגיד זה סתם חרדה, זה כלום זה יעבור ולא קורה כלום, אם תופסים זאת לפני הסיחרור זה מונע, אם את כבר בתוך הסיחרור עליך להגיד זה תופעה של החרדה אין לי מה להילחץ זה יעבור ולנסות למחוק מחשבות, להתרכז רק בכך שזה ביטוי של חרדה ואז מיד יוצאים, כמובן שצריך לתרגל על יבש ולשנן זאת בהתקפים עד למתן אפקט בטוח שיציל אותך מההתקף הבא.

14/09/2001 | 22:56 | מאת: מיקי

רוצים ייעוץ מקצועי

14/09/2001 | 00:52 | מאת: אסף

היי לך אני אסף וסבלתי לאורך שנתיים מחרדות קשות אני זוכר את הרגשת הסחרחוררת וכאילו עילפון שלא קורא אף פעם גם שזה ניראה כאילו עוד שניה אני מתעלף מלווה כזה בפחד של אני יפול פה על הרצפה לעיני כולם לעיתים אף נראה לך שאתה גובהה או נהפך לנמוך יותר לבסוף לעולם לא התעלפתי ואני כבר די רגיל ששכשה אני הלחץ אני מרגיד בפחד בעלפון

14/09/2001 | 03:12 | מאת: הקטור

ישנם סוגים שונים של תופעת הסחרחורת. ואני מציין את זה כמישסבל בעבר מסחרחורת קשה בשל פגיעה צווארית (והיום פחות ) וגם סחרחורת ממקור פסיכולוג (בגין חרדה ). האם התחשוה היא של חוסר יציבות של הקרקע ( כמו שחשים כששטים) ? או מדובר שהרגשה הכל מסביבך מסתובב.? האם הופעה מתגברת עקב שינויי תנוחה קימה מהירה משכיבה לשיבה או מישיבה לעמידה ?? באנגלית ישנה אבחנה בין "דיזינס" ובין "וורטיגו" . רופא נוירולוג יכול לברר באם מדובר בסחרחורת שמקןרה במערכת העצבים מרכזית. רופא א.א.ג יבדוק באם מודבר בבעיה ווסטיבולארית באוזן הפנימית ו קרוב לוודאי שיפנה אותך לביצוע בדיקות ספציפיות. תזונה לקויה ,מחסור במינרלאים מסוימים יכולים לגרום לסחרחורת. בקיצור תפני למומחים הרלוונטים . ישנם מרפאת שמתמחות באבחון וטיפול בסחרחורת. אצלי " הזמן עשה את שלו " ,בשילוב עם טיפול פסיכולוגי קצר מועד (בכדי להתגבר על החרדה שהסחרחורת עוררה בי) , טיפול באקופונקטורה וכן קבלת תוסף מזון מסוים . ברכה הקטור

14/09/2001 | 07:31 | מאת: "אור

מעניין....וואלה הקטור עברתי בדיוק מה שתארת מילה במילה!!!!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית