כפיית טיפול פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/09/2001 | 22:02 | מאת: שרה

יש לי קרוב משפחה , שנקלע לחובות כלכלים עצומים, ועומד לאבד את ביתו וכל זה נגרם מבעייה פסיכולוגית , שלכאורה לא נראית על פני השטח, אך אותו בן אדם תלותי בצורה מוגזמת בבן אדם אחר שסחט ממנו את כל כספו וגם גרם לו להכנס לחובות אלה. (אותו אדם לא מאיים אליו אלא הכל נעשה ברצונו של קרוב המשפחה) אבל חוששני שאם אותו אדם לא יטפל בתלות המוגזמת שלו, הוא יימצא עצמו ברחוב, הוא עצמו לא מסכים לטיפול פסיכולוגי, האם יש משהו שניתן לעשות כדי לעצור את הדרדרותו?

10/09/2001 | 22:17 | מאת: ."אור

שיתעשט מהר ומיד לא יעזור כלום ישתו לו תדם יאשימו אותו ולא את ההוא תכניסי משהו חיצוני שיכנס לעובי הקורה

10/09/2001 | 22:58 | מאת: טלי וינברגר

שרה שלום רב, על פניו אם האדם שפוי, ואינו מעוניין ללכת לטיפול, אין מה לעשות. אולם במידה ומדובר בתלות אשר גורמת לאדם לשינוי אישיותי והתנהגותי כמו בזבוז כספים משמעותי, איבוד קשר למציאות וכו', אפשר לפנות לפסכיאטר המחוזי ודרכו להכריז על האדם כלא אחראי למעשיו. מבחינה משפטית מאותו רגע אותו אדם זקוק לאפוטרופוס על רכושו וגופו, והוא אינו יכול לבצע פעולות כספיות עצמאיות. אך כל זה לא נראה לי כלל מתאים למצב אותו את מתארת. לגבי המקרה האמור, נראה לי שאין הרבה מה לעשות...פרט לנסיון לדבר על ליבו של הבן-אדם.... בברכה, טלי פרידמן

10/09/2001 | 23:01 | מאת: טלי וינברגר

שרה שלום רב, על פניו אם האדם שפוי, ואינו מעוניין ללכת לטיפול, אין מה לעשות. אולם במידה ומדובר בתלות אשר גורמת לאדם לשינוי אישיותי והתנהגותי כמו בזבוז כספים משמעותי, איבוד קשר למציאות וכו', אפשר לפנות לפסכיאטר המחוזי ודרכו להכריז על האדם כלא אחראי למעשיו. מבחינה משפטית מאותו רגע אותו אדם זקוק לאפוטרופוס על רכושו וגופו, והוא אינו יכול לבצע פעולות כספיות עצמאיות. אך כל זה לא נראה לי כלל מתאים למצב אותו את מתארת. לגבי המקרה האמור, נראה לי שאין הרבה מה לעשות...פרט לנסיון לדבר על ליבו של הבן-אדם.... בברכה, טלי פרידמן

12/09/2001 | 13:30 | מאת: שרה

טלי שלום רב הבעייה היא שכבר במשך שנים מהרגע הראשון שהבעייה התחילה דיברו אל ליבו קרובי משפחה שונים , אך הוא מתכחש לבעייה , ורק מבקש עזרה כספית! איני יודעת כבר מה גרוע יותר, שיקחו לו את ביתו או שיכריזו עליו כעל לא שפוי, דבר שגם לא ישפיע בוודאי לטובה עליו... תודה על הניסיון לעזור בכל מקרה, שרה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית