הסתגלות לגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/09/2001 | 18:18 | מאת: רונית

שלום רב, בתי בת השנה ועשרה חודשים נכנסה לראשונה בתחילת שנת הלימודים לגן. עד אז אני גדלתי אותה. היא מסתגלת די יפה לגן למעט ההפרדות בבוקר שקשה לה ואז היא פורצת בבכי שנמשך כדקה שתיים , גם כשאני חוזרת לקחתה ברגע שהיא רואה אותי היא פורצת בבכי ונרגעת ישר כשאני מרימה אותה. באופן טבעי כנראה אני מרגישה בשינויים בהתנהגותה מחוץ למסגרת הגן, היא כרוכה אחרי יותר,קצת עצבנית וחוששת מזרים שאלתי היא האם ההשלכות האלו של כניסתה לגן יחלפו והאם זה עלול לשנות את אופייה שכן הייתה ילדה נוחה ורגועה ובימים האחרונים התנהגותה השתנתה. אני פשוט מרגישה קצת מתוסכלת כי אני יודעת שהיא לא נכנסת לגן ברצון האם זה אומר שהיא סובלת? בברכה, רונית

11/09/2001 | 06:52 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, החיים רוויים במצבי כניסה ויציאה למסגרות חברתיות שונות, וכל פעם שזב קורה, יש תופעות מאד נורמליות של קושי. תרעיפי אהבה ותמיכה, אבל גם דברי עידוד על הגן, ועל מה שהילדה עוברת בגן, כך שתראי לה שאת תומכת בכך. אם העניין אינו מסתדר תוך 6-8 שבועות, פני לסיוע פסיכולוגי. דרך הורית צליחה, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית