פורום טיפול נפשי פסיכולוגיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/09/2001 | 11:27 | מאת: בתיה מהצפון

שאלה לד"ר אבני אני סובלת מסחרחורות מזה כשנה וחצי, עקב מצבי הבריאותי פיתחתי חרדות עד כדי כך שאני פוחדת לצאת מהבית פוחדת לעמוד שאולי תתקוף אותי סחרחורת ולא אקבל עזרה בזמן , בקיצור חרדות איומות. נוח לי רק כשאני במצב ישיבה או במיטה , למרות שגם במצבים אלו אני נתקפת סחרחורות, אני מרגישה נורא. אחד המשתתפים בפורום אף אוזן וגרון הציע לי לפנות לפסיכאטר. מה דעתך כרופא פסיכאטר. אודה לתשובתך בהקדם.

10/09/2001 | 12:29 | מאת: הקטור

רציתי לשתף אותך בנסיוני האישי בנושא . בשנת 1995 היתי מעורב בתאונה בה נפגעתי בצוואר ובראש מאז סובל מסחרחורת וורטיגו . גם אני התקשתי לצאת מהבית בגלל חרדות סביב האפשרות שאקבל התקף סחרחורת ברחוב. סבלתי מחרדות על אף העובדה שקיבלתי (מקבל) טיפול תרופתי קבוע. תקופה מסוימת,אפילו נעזרתי במקל הליכה על מנת להתגבר על תחושת הסחרחורת שגברה עקב הליכה מאומצת. שיחות טיפוליות אצל פסיכולוגית עזרו לי להתגבר על החרדות סביב הסחרחורות במידה משמעותית באופן הדרגתי " זרקתי" את מקל ההליכה ו חזר לי ביטחון העצמי בנושא . נדמה לי שקיבלתי בסביבות 10 שיחות טיפוליות בנושא. מצד שני,במשך ארבע שנים נמעתי מלנהוג ברכב בדרך כלל בגלל חשש לקבלת התקפי סחחורת בזמן נהיגה. מזה מספר חודשים חזרתי לנהוג : תחילה, מרחקים קצרים, בהמשך מרחקים ארוכים ולאחרונה נסיעות ארוכות. זהו ניסיוני האישי מקווה שעזר לך במשהו. מתנצל שהגבתי למרות שפנית למומחים אבל חשבתי ש החוייה האישית שלי בנושא יעניין אותך. הקטור

10/09/2001 | 14:13 | מאת: בתיה מהצפון

להקטור מודה לך מאד על המידע, אבחון את הצעתך לאחר התייעצות עם בעלי מקצוע. בכל אופן הסיפור שלך עודד אותי במקצת, שאכן ניתן להתגבר. תודה בתיה מהצפון

10/09/2001 | 14:14 | מאת: רונן

.

11/09/2001 | 00:40 | מאת: adi

בתיה, האם עשית בירור גופני לפני? עדי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית