פורום טיפול-נפשי: כללי ההשתתפות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/09/2001 | 00:06 | מאת: ד"ר דרור גרין

פורום טיפול-נפשי, פסיכולוגיה ופסיכיאטריה, מיועד לפונים הזקוקים למידע בנושאים אלו, או מבקשים עזרה בשל מצוקה נפשית. הצוות כולל מומחים במקצועות השונים של בריאות הנפש: פסיכותרפיה, פסיכולוגיה קלינית ותעסוקתית, פסיכיאטריה ועבודה סוציאלית. כל אחד מן המומחים יענה כמיטב יכולתו על שאלות הנוגעות לתחום עיסוקו. בנוסף, יכולים הפונים לקבל תמיכה ועצה ממשתתפים אחרים, שהתנסו בבעיות דומות. כדי לממש את מטרות הפורום ולשמור על כבודם של הפונים, מתבקשים המשתתפים לכבד את כללי ההשתתפות בפורום. הודעות החורגות מכללי ההשתתפות, יימחקו. 1. פורום טיפול-נפשי, פסיכולוגיה ופסיכיאטריה, מתמקד בנושאים הקשורים בבריאות-הנפש. העצות הניתנות בפורום מהוות מידע כללי, ואינן משמשות כתחליף לטיפול נפשי, או המלצה. הנהלת האתר וצוות המומחים אינם אחראים לשימוש בעצות אלו, ובכל מקרה של בעיה נפשית על הפונים לפנות לקבלת עזרה מקצועית. 2. על המשתתפים לרשום בראש ההודעה את שמם (האמיתי או הבדוי). אין להשתמש בשמו של אדם אחר, או בשמות וכינויים העשויים לפגוע באדם אחר. 3. על המשתתפים לרשום את נושא ההודעה, בכותרת המציגה את עיקר הדברים שבכוונתם להציג. 4. ההודעות יתמקדו אך ורק בנושאים הקשורים לבריאות הנפש. אין לפרסם הודעות הנוגעות לנושאים פוליטיים או לקשרים אישיים בין המשתתפים לבין עצמם. 5. ההודעות יכללו רק תכנים שיכתבו על-ידי המשתתפים. קישורים (לינקים) לאתרים אחרים יופיעו רק בליווי הסבר. אין לפרסם ציטוטים ממקורות אחרים. 6. המשתתפים בפורום ימנעו מהערות בוטות או מעליבות זה כלפי זה, גם מתוך כוונה טובה או הומוריסטית. הערות פוגעות או השמצות ימחקו על-ידי מנהלי הפורום. 7. המשתתפים ימנעו ככל האפשר משיחות סרק בינם לבין עצמם, כדי לא להפוך את הפורום לצ'ט. 8. הדיון בפורום יעשה מתוך תמיכה הדדית, תוך התחשבות ברגישות הנושא ובכאב האישי של כל אחד מן המשתתפים. בברכה, דרור גרין בשם צוות המומחים

10/09/2001 | 06:50 | מאת: צל חולף

"דמעות של מלאכים דמעות שקטות דמעות יפות ועצובות זולגות באופק דמעות ומחפשות מה הן מבקשות ? כי כשהמלאכים בוכים בעולם אחר אז בעולם הזה עצוב לנו יותר.. כי כשהמלאכים בוכים בעולם אחר אז בעולם הזה עצוב לנו יותר.. עצוב לנו יותר. דמעות של מלאכים מדוע הם בוכים המלאכים ? אולי בגלל שזה לא קל להיות מלאך בעולם עצוב כל כך ? כי כשהמלאכים בוכים בעולם אחר אז בעולם הזה עצוב לנו יותר. כי כשהמלאכים בוכים בעולם אחר אז בעולם הזה עצוב לנו יותר. עצוב לנו יותר." המלאכים בוכים בלילה כבר די הרבה זמן, וגם אני. מענין למה שמת את ההודעה הזאת דווקא עכשיו, אחרי שאף אחד מהמשתתפים הקבועים כבר לא כותב כאן, ורק המשתלחים והמפריעים נשארו. מקווה שאתה ו"צוות המומחים" מרוצים מהמצב החדש שנוצר כאן, אני לא. מאמינה שנפלתי נפילה קשה וכואבת גם בגלל שכבר אי אפשר לכתוב בפורום הזה יותר כלום, אחרי שהיה אפשר לקבל ממנו כל כך הרבה עזרה בשעות קשות של משבר ולדעת שתמיד יהיה כאן מישהו נכון להושיט יד, לא משנה למה כואב לך או מה השעה. אני רק מתפללת שאני היחידה שנשברה, ומקווה שזה לא לחינם, שלפחות אתם באמת שבעי רצון, מכך שנשארתם עם השאלות המקצועיות והקללות הגסות. שיהיה לך ול"צוות המומחים" יום טוב.

10/09/2001 | 20:29 | מאת: noname

אבל גם אני מאוד מרגישה את זה חסר... וגם לי כואב מאוד שכבר אין למי לכתוב אפילו מילה,אפילו לא לאותת שאנחנו ערים, כי הלילה מסוייט...ואין היכן לומר שהיום היה קצת מוצלח, כי אף אחד מהחיים הפרטיים שלנו לא יבין על מה אנחנו מדברים... וזה מאוד חסר וכואב... לאבד את המקום בו תמיד היה ממי לקבל עידוד... ולראות שהאנשים שאהבו זה את זה,גם איבדו זה את זה ואילו אילו שנותרו כאן, משתלחים אחד בשני וממשיכים להשתלח ולהתגרות זה בזה... בהצלחה בהמשך, אני.

11/09/2001 | 23:50 | מאת: אחת

צל חולף! דווקא בגלל ה"ארועים" האחרונים בפורום היה חשוב לחזור ולרענן את זכרונם של המשתתפים - למי ולמה מיועד הפורום, ואיזו התנהגות הדעת לא סובלת. משתלחים ומתפרעים תמיד היו ותמיד יהיו, ויש כאלה שקרוב לוודאי אזהרה בכתב לא תזיז להם כלום. נגדם צריך לנקוט אמצעים חריפים יותר, וככל הידוע לי - יש אפשרות, בשעת הצורך, לגלות מי הם, מאיזה מחשב הם כותבים ולטפל בהם בהתאם. ובכל זאת, עדיין נשארו כאן כמה אנשים נפלאים, שמוכנים תמיד לעודד ולעזור. בזכותם אני לא נשברתי ואני מקווה שגם את לא תישברי בכל זאת! כל טוב! אחת

10/09/2001 | 20:44 | מאת: רחלי

האם אפשר להגדיל קצת את הכתב בפורום?

12/09/2001 | 06:58 | מאת: אליאן

מעט מידי...מאוחר מידי..

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית