פחדים וחרדות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/09/2001 | 20:24 | מאת: לילך

שלום רציתי לבקש את עזרתכם בבעיה שיש לי אני בת 18 ומגיל צעיר אני כל הזמן חושבת על מוות ואיך זה שמתים ואני לוקחת ללב דברים שקורים ולא מסוגלת להתמודד עם העובדה שבנאדם מת בסופו של דבר. אז כאילו למה כל החיים האלה? למה להשקיע בכלל ? לבנות משפחה? אם בנאדם לא יודע מה צפוי לו מחר? אני בדכאון ואני לא יודעת מה לעשות , טופלתי על ידי פסיכולוגים ופסיכיאטרים ושום דבר לא עזר , כבר 3 שנים בערך שאני מטופלת בסרוקסט כל פעם מינון אחר ביום אבל לא תמיד חל שיפור במצב . יש לי כל מיני מחשבות טורדניות כמו למשל "מה בנאדם שווה" "ומה יהיה שאני וכל האנשים מסביבי ימותו "והן לא מאפשרות לי לחיות חיים רגילים , אני לא מסוגלת ללמוד , לא ללכת לצבא , לא לעבוד וזה קשה גם לי וגם לאלה שמסביבי מה יהיה אני לא יודעת , מה עוד אפשר להציע במצב כזה? אני רוצה להגיד שאני כבר מיואשת ואין לי חשק לכלום

09/09/2001 | 23:49 | מאת: ד"ר אורן קפלן

לילך שלום אני מבין מדבריך שכבר תקופה ממושכת את מטופלת בצורות שונות, ועדיין לא יוצאת ממצב החרדה והדיכאון. אני בספק אם במסגרת הפורום הזה נצליח לתת לך עצת קסם שתפתור את הבעיה. דרושה הרבה סבלנות ונכונות לעבור תהליך ארוך ומייגע. במצבים כאלו דרושה הרבה תמיכה, לא רק טיפולית, והייתי ממליץ לנסות ולבדוק היכן את יכולה לקבל אותה חוץ מבמסגרות הטיפוליות. גם התכתבות באינטרנט יכולה לשמש בהחלט התחלה טובה כשאין כוח לצאת מהבית. אני מאחל לך שתמצאי את הכוחות לעשות את המלחמה בדיכאון ובמחשבות השליליות. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית