חרדות + הריון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/09/2001 | 16:56 | מאת: ח.י

אני בחודש רביעי להריון ראשון. סובלת מבעיות חרדה כבר מספר שנים. מאוד קשה לי כרגע עם המצב הבטחוני בארץ, מצב של סיכון מתמשך וייאוש מסויים. עצם היותי בהריון גורם לי לחשוב כמה קשה להביא ילד למצב כזה, למדינה כזאת. תמיד רציתי לגדל את ילדיי בארץ אך כרגע הדבר נראה כל-כך קשה ולא הגיוני. למה לא ללכת מכאן? למה לא לברוח לכמה שנים ולחכות שיהיה יותר טוב, רק כדי לתת לילד שעתיד להיוולד, שנים ראשונות יפות יותר ולא רוויות מתח, חרדה, דם ומוות מסביב...בשל מחוייבויות עבודה אין באפשרותנו לעזוב כעת או לעבור. רציתי לפנות לנשים במצב דומה לשלי-הריון ראשון, תהיות על אמהות במדינה של מלחמה ופיגועים. אשמח לחלוק את זה עם מישהי,לדעת איך להתמודד, איך לעזור לעצמי...

09/09/2001 | 18:52 | מאת: אלדד

שלום ח.י לא יודע אם מה שאני יגיד יהיה חכם במיוחד, אבל אני יגיד לך מה אני חושב, מה אני עשיתי, ומה ייעצתי לשאר בני משפחתי לעשות. לפני שלש שנים לקחתי ת'רגליים, ועזבתי. עזבתי משפחה, חברה, חברים.....הכל. למזלי, הסתדרתי כאן טוב מאד בארה"ב. הרבה מאד ישראלים לא מצליחים... (הרבה בגלל שהם מביאים איתם את המנטליות הישראלית המטומטמת, ואת הגישה המטומטמת) אני מבין את הרגשתך טוב מאד, ואני חושב שזה יהיה מטופש לעשות איזה צעד פזיז במיוחד עכשיו שיש לך משפחה. לדעתי אם יש לך משפחה בחו"ל ויש לך סיכוי טוב להישתלב בכל מדינה אחרת בעולם, אני הייתי הולך על זה. אנחנו נחיה רק פעם אחת, וכדאי מאד שאת הפעם האחת הזאת נחיה טוב ונהיה מאושרים. אני יודע שזה לא ציוני ובלה בלה בלה.... אבל כרגע, נניח שאת אחותי, ציונות לא כל כך מענינת אותי אלא החיים שלך, הבטיחות שלך, האושר שלך. המלצתי לכל האחים והאחיות שלי לשנות כתובת.... לעבור למקום אחר.... לפחות לביינתים. מחוייבות לעבודה?????? לא מענין אותי..... מעניין אותי לא להיתפוצץ בדרל לעבודה!!! אישית אני כבר לא מאמין בשלום (ורבין היה הגיבור שלי) לדעתי חבל על הזמן.... היום זה השכן שלי, מחר זה אני. לא בא לי לחיות ככה.... זה המצב. שוב, אני לא ממליץ לך לעשות שום מעשה פזיז, אבל אם יש לך איזושהי אפשרות לעבור מדינה, כדאי לשקול זאת.... למען השקט הנפשי, למען הבריאות, למען הילדים שלך. אם את רוצה לכתוב, להגיב, ה EMAIL שלי הוא: [email protected] שיהיה לכם המשך שבוע רגוע. אלדד

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית