חברה שמשקרת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/09/2001 | 17:13 | מאת: בועז

שלום, יש לי בעיה עם חברה שלי, אנחנו כבר 3 שנים ביחד ורק לאחרונה היא גילתה לי שהיא בולמית. מאותו הרגע, הדברים שנראו שקטים ורגועים הפכו ליותר סוערים ומתוחים עבור שנינו. יש תקופות שהיא אוכלת יותר ומקיאה, אף פעם אני לא עד לכך. לידי היא בקושי אוכלת, ויש תכופות שכמעט בכלל. וכל הערה מצידי שהיא בפירוש ביקורת בונה גוררת ויכוחים ומסתיים בבכי שלה. הדבר האחרון שאני רוצה זה לפגוע בה. אני רוצה שתבריא. ונראה לי שמצד אחד היא ביקשה עזרה בזה שסיפרה לי ומצד שני היא מרחיקה אותי ממנה. אני מנסה לשדל אותה לאכול בתכופות שהיא מפסיקה לאכול מסיבה שלא ברורה לי, ואז זה נראה שזה נהיה יותר ויותר גרוע. אני לא יודע איך לעזור לה, היא לא רוצה ללכת ליעוץ מקצועי, והיא חיה באשליה שזאת תקופה שתעבור. אני לא יודע אם להרפות קצת את האחיזה או לא. אני יודע שאני מקשה עליה במידה מסויימת כי לפעמים אני מאבד את העשתונות ומתחיל לצעוק עליה, אבל אז היא כן אוכלת ויש התקדמות. אני כבר מתחיל להאמין שרק בכוח דברים זזים אצלה. ניסיתי הכל, בטוב, ברע, מה לא.... אני רואה אותה כל סופ"ש, אני חייל, והיא נעלמת לי, יותר מרוחקת, יותר כעוסה. היא הרבה מתקשרת אלי בוכה שהיא מרגישה רע, מבקשת שאדבר איתה, כי היא לא רוצה להיות לבד. היא אומרת שאסור לה לאכול, ושהאוכל הוא זה שגורם לה להרגיש כל כך רע ( פיסית ). האם זה הגיוני? מה אני צריך לעשות? מצטער על האורך, ואם מה שכתבתי יצא מסורבל ומעט לא מובן. בועז

07/09/2001 | 17:15 | מאת: בועז

שכחתי לכתוב שהרבה פעמים היא משקרת לי ואומרת שאכלה כשהיא לא אכלה. שהיא מרגישה טוב גם כשהיא לא. השקרים האלו רק מתרבים, איך אני יכול לעצור את זה? לגרום לה לא לשקר בתודה מראש, בועז

07/09/2001 | 18:13 | מאת: ד"ר דרור גרין

בועז יקר, הדאגה שלך לחברתך מוצדקת ומובנת. עם זאת, לא מדובר בבעיה ביחסים ביניכם, אלא בבעיה לא קלה שקשה מאוד להתמודד איתה ללא טיפול מקצועי. האהבה והתמיכה שלך חשובים מאוד, אך לא יוכלו לפתור את הבעיה. מובן שאינך יכול לכפות על חברתך לפנות לטיפול מקצועי, אך כדאי שתעשה כמיטב יכולתך כדי לעודד אותה לפנות לטיפול כזה. מאחר ואינני מכיר את כל הפרטים, אינני רוצה ליעץ לך באיזה קו פעולה לפעול, אך כדאי שאתה עצמך תפנה לאיש מקצוע שיוכל לסייע לך להתמודד עם קשייה של חברתך, ולמצוא דרך להביא אותה לטיפול. אני חושב שטלי פרידמן תוכל להפנות אותך לגורמים מקצועיים, או להציע לך דרכי פעולה, ואולי כדאי שתפנה אליה בדואר אלקטרוני: [email protected] -------------------------------------------------------------------------------- שבת שלום, דרור גרין

07/09/2001 | 19:03 | מאת: בועז

דרור, תודה על התשובה. כדאי באמת שאלך להתיעץ לגבי מצבה, אני מקווה שאצליח למצוא זמן, כי אני חוזר רק ביום שישי אחה"צ. לבינתיים, אני מקווה לשמוע עיצות איך להתנהג איתה. שוב תודה, בועז

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית