עצירות בגלל ניסיון גמילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/09/2001 | 10:19 | מאת: ענת

שלום, ילדתי בת ה-3 סובלת מעצירות (בכי מר וכאבים קשים בכל פעם שהיא צריכה) כנראה בגלל נסיונות הגמילה.(שום בעיה במתן שתן בשרותים) לאחר כ-3 שבועות בהם עשתה צואה בשרותים החלו הפחדים והבכי והיא החלה מבקשת טיטול לצורך עשיית צואה.גם עם טיטול היא בוכה וצועקת (כמו בלידה...). מה מומלץ במקרה כזה? אני נותנת טיטול ומחבקת ומעודדת. האם לא לדבר יותר על שרותים? האם לקחת ליעוץ? במקביל אני משנה את תזונתה לתזונה עשירה יותר בסיבים. תודה.

06/09/2001 | 21:22 | מאת: הקטור

לענת שלום רב!! הגב' יהודית זלצמן היא פסיכולוגית קלינית מטפלת בשיטה הנהגותית בבעיות מהן סובל ביתך. עד כמה שידוע לי בגיל שלוש ניתן לפתור את הבעיה במהירות וביעילות. הגב' זלצמן עובדת בבקרים במרפאת הילדים במרכז לבריאות הנפש בבאר שבע. פרקטיקה פרטית בקיבוץ משמר הנגב. חפשי ב144. אל תזניחי את הבעיה היות והיא עלולה להפוך לכרונית ללא טיפול. טלפון של המרפאה 086401515 או 086401515 במידה והטלפונים אינם מעודכנים תמצאי אותה ב144 . תעדכני אותי האם הצלחת לאתר אותה .במידה ולא תצליחי בכוחות עצמך אשמח לעזור לך. בברכה הקטור

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית