חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/09/2001 | 20:57 | מאת: אורה

אני נוהגת מזה כ 20 שנה ללא שום בעיה, ועם הרבה ביטחון בנהיגה. לאחרונה עברתי ניתוח פתאומי להוצאת שחלה,לאחר מכן שברתי את היד,לאחר כחודש מהניתוח הגיניקולוגי פיתחתי חרדת נהיגה, המתבטאת בהזעה ודפיקות לב תוך כדי נהיגה,ובמיוחד בכבישים פתוחים.הלכתי לפסיכיאטר והוא נתן לי cipramil ולמקרה הצורך גם xanagis ,אבל אני קראתי שלמקרה חרדה עדיף לקחת seroxat.אני חוזרת שהבעיה שלי היא חרדה ולא דיכאון, האם cipramil היא התרופה המתאימה? אודה על תשובה מהירה.

03/09/2001 | 07:17 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, אם לא היו תופעות אחרות - נראה לי לא הכרחי לפנות לטיפול תרופתי, לעניין שלך. נהיגה היא התנהגות שמתבצעת תוך כדי מסע ארוך אל תוך המון לחץ, ולא יפלא שערעור פיזי-בריאותי טוטלי כל כך כמו שעברת - יכול להשפיע על ההתנהגות הזו. קיימות שיטות טיפול פסיכולוגיות לא מעטות שיכולות לסייע בסבירות גבוהה. אם תרצי הפנייה פני למייל האישי עם איזכור מיקום מגורייך. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית