התקפי חרדה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/10/2000 | 10:56 | מאת: מיכל

שלום רב, אתמול בערב חשתי שעברתי אירוע הדומה להתקף חרדה. במשך כל היום היו לי שלשולים (כנראה אכלתי משהו לא טוב אבל הקפדתי לשתות) ובערב כאשר הגעתי הביתה, עם כל החושך הכבד והברקים הרעמים שמסביב, חשתי לפתע דפיקות לב מואצות, חולשה ופחד ומעט סחרחורות וכאבי ראש, היתה אפיזודה שכאשר הייתי בשירותים והיה רעם וחשתי כאילו הקירות סוגרים עליי ועליי להודות שזה ממש מפחיד, היה לי מאוד קשה להרדם אח"כ למרות שהייתי עייפה מאוד ולא ישנתי טוב כל הלילה. (אני בת 42 מקבלת טיפול תרופתי באופן קבוע בדפלט (מזה שנים) במינון טוב וללא התקפים מזה 18 שנה. כ"כ ויטמין B12 וחומצה פולית מזה בחודש וחצי כיוון שאני בגבול התחתון של הנורמה, וגלולות נגד הריון). אודה על תשובה מהירה בברכה מיכל

25/10/2000 | 22:24 | מאת: טלי וינברגר

מיכל שלום רב, את מתארת במכתבך איזשהי תחושת חרדה שחווית אמש. אינני בטוחה אם אכן מדובר בהתקף חרדה, וגם אם זה אכן היה התקף שכזה, נראה לי שאל לך להילחץ כל כך מהר. מדובר בהתקף חד פעמי (לבינתיים)שהתופעות שליוו אותו לא היו קיצוניות (ברמה המשתקת אותך מכל פעילות). הימים האחרונים, הגשומים, גורמים לאנשים רבים לתחושת אפרוריות ודיכאון, ורעש הברקים והרעמים, גם כן אינו מלבב לרבים מאיתנו. זה עשוי להעלות פחדים וחרדות מתקופות מוקדמות בחיינו. נראה לי כי החרדה שהופיעה אצלך אתמול היתה קשורה לכך. אני מציעה לך לבחון מה קורה איתך בימים הקרובים, ובמידה והתופעה תחזור על עצמה, פני לייעוץ פסיכיאטרי. בברכה, טלי פרידמן.

25/10/2000 | 23:49 | מאת: אריה

לשלמה הקבוצה שאתה הינו בקשר היא מאזור תל אביב.או ליתר דיוק בת ים חולוןוזה בגלל הנוחות להפגש בהתחשב במוגבלות שלנו.

26/10/2000 | 06:39 | מאת: ד"ר אבי פלד

ארוע חד פעמי הקשור לסיטואציה מפחידה נורמטיבית לא הייתי קופץ לאבחנה עקב כך

27/10/2000 | 18:20 | מאת: אמיר זהר

שלום מיכל כפי שכתבת עבר עליך התקף פאניקה שהוא סוג של התקף חרדה. אני מציע שתפני לטיפול פסיכולוגי שיעזור לך להתמודד ולהתגבר על התקפי החרדה. בברכה, אמיר

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית