תלישת שיער

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/09/2001 | 23:03 | מאת: משה

יש לי תינוקת בת שנתיים ושלושה חודשים. (ראוי לציין שהיא תאומה וילדה לאם חד הורית) מאז שנולדה אחותה השלישית היא התחילה בקביעות לתלוש את שיער ראשה ובאופן אוטומטי זה מחובר למוצץ ניבלע מידי פעם כשהיא מרגישה שהשיערה בפה ולא יכולה להוציאה מוציאה אותה דרך הקאה. כך זה חוזר ונשנה מידי יום (כחצי שנה) אני מבקשת מה לעשות בנידון תודה.

01/09/2001 | 23:12 | מאת: אורית ארנון

אני לא מומחית ולכן אל תסמכי על דעתי בלבד אבל אני זוכרת שקראתי משהו בנושא פעם לגבי כך שתלישת שיער עצמית אצל תינוקות וילדים היא סימן לדכאון ומצוקה נפשית ויש לטפל בכך אצל מומחה.

01/09/2001 | 23:25 | מאת: אורית ארנון

הנה לינק שאולי יעניין אותך http://www.sahar.org.il/self_injury3.asp

02/09/2001 | 06:48 | מאת: דר' עמי אבני

משה שלום ישנן יחידות לטפול בתנוקות (לרוב טפול מדולב עם האם אני מכיר באיכילוב ובפתח תקוה (במרפאת אורלנסקי) אנא פנה אליהן ואם זה רחוק שאל על יחידות נוספות (פנה לרוית ניסן היא עובדת עם תנוקות ) בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית