שתי שאלות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/09/2001 | 16:30 | מאת: רומי

יש לי שתי שאלות בנוגע לטיפול בחרדה חברתית: קודם כל, אספר קצת על עצמי: אני בת 26, וסובלת מחרדה חברתית, כאשר הדבר בא לידי ביטוי בעיקר בעובדה שקשה לי ליצור קשרים עם אנשים, לא יודעת איך לפתח שיחה ולכן אני בודדה, בלי חברים בכלל. חוץ מזה אני פוחדת מבעלי סמכות במיוחד. אני עובדת כקלדנית בבית משפט וקשה לי לתקשר עם השופטת שאני עובדת איתה, למרות שהיא מאוד נחמדה וידידותית, אבל עצם הסמכות מרתיעה אותי ומביאה אותי למצבים מביכים ואפילו מלחיצים. קשה לי במיוחד עם אנשים שתלטנים ו/או תוקפנים שאני מרגישה שיש להם כוח עליי. כשאני באה במגע עם אנשים כאלה אני משתתקת, או מגמגמת בדיבור. אחד הפחדים שלי הוא שאפגע במישהו. כך למשל קרה לפני יומיים שמישהו שאני מתקשרת איתו רק דרך פורום באינטרנט, כתב לי בהודעה שהוא נפגע ממני כי לא עניתי לכל השאלות שהוא שאל אותי. לקחתי את זה מאוד קשה ובמשך יומיים (!) אחר-כך הייתי במצברוח ממש רע בגלל זה. שתי השאלות שרציתי לשאול הן: 1. אני מעוניינת לעבור טיפול קבוצתי המטפל בבעיית החרדה החברתית. רציתי לדעת היכן אוכל למצוא קבוצה מסוג זה? 2. את השאלה הזאת אני מפנה לפסיכיאטר: אני חושבת גם לעבור טיפול תרופתי בבעייה אם כי מתלבטת. רציתי לשאול באיזה מקרים כדאי לקבל טיפול תרופתי. אילו תרופות יכולות לעזור לי והאם קיימת סכנת התמכרות לתרופות מהסוג הזה? אם כן, האם ניתן למנוע זאת? מחכה לתשובה רומי

01/09/2001 | 21:50 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רומי שלום אני לא בטוח שהייתי בהכרח מגדיר את בעייתך כחרדה חברתית, אם כי ברור מהודעתך שאת מרגישה בודדה ומתקשה ביצירת קשרים חברתיים. ישנן קבוצות טיפוליות מסוגים רבים ואני לא חושב שאת זקוקה בהכרח לקבוצה שבה כולם סובלים מחרדה חברתית. קבוצה טיפולית ניתן למצוא במסגרות שונות, במרפאות השירות הציבורי והפרטי, תלוי כמובן היכן את מתגוררת. לגבי השאלה על התרופות תוכלי לקבל כמובן תשובה באתר. את יכולה גם פשוט לפנות לייעוץ פסיכיאטרי ולבקש טיפול תרופתי מתאים. אדגיש שהטיפול התרופתי לבדו אינו מספיק וחשוב לשלב טיפול כלשהו במסגרת קבוצה או אישי. בברכה ד"ר אורן קפלן

02/09/2001 | 07:08 | מאת: דר' עמי אבני

רומי שלום לשאלה 1. - לא יודע 2. יש מפסר תרופות שניתן להשתמש בהן - אין התמכרות לעתים לאור תוצאות יש הסוס לנסות להפסיק (לא להשתמש בוליום ותורפות דומות הן ממכרות מאד ועוזרות זמנית בלבד - לכמה שעות) בהצלחה עמי

03/09/2001 | 04:08 | מאת: ."אור

סחטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית