רווקות...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

31/08/2001 | 07:50 | מאת: ענבל

אני בת 27 ו... עדיין רווקה... זה לא נראה לי כמו סוף העולם ... אלא שאימי מטרידה אותי נואשות בקשר לזה וכל בחור שאני יוצאת איתו היא משגעת אותי היא מתה לראות אותי תחת החופה אך אני אינני יכולה ,ולא חושבת שאני צריכה להתפשר בנושא עדין וחשוב כל כך.. הבעייה היא שאחותי הצעירה ממני ב 6 שנים מתחתנת בקרוב וזה הופך את הבעייה לקשה יותר. אימי יורדת עליי ללא הרף וקשה לי לחיות לידה ... היא מעליבה ומשמיצה אותי כל הזמן. למה אני כזו בררנית ושאני בכלל לא מציאה כל כך גדולה... לעזוב את הבית זה לא כל - כך אפשרי , הן מהבחינה הכלכלית והן מהבחינה המנטלית מהרקע שבו אני באה... החיים בבית הופכים לסיר לחץ אטומי ואם אימי , הבן אדם הראשון שצריך להעריך אותי , ככה בז לי איך אני יכולה לשאוב כח??? תנו לי עצות מה לעשות??? ב ב ק ש ה ...

31/08/2001 | 13:32 | מאת: תמר

לענבל שלום אל תתיאשי היי חזקה גם אני התחתנתי רק בגיל 30 אך העיקר שבסוף מצאתי מה שרציתי בשום אופן אל תתפשרי תמר

31/08/2001 | 14:03 | מאת: ליהי

העצה הטובה ביותר שאוכל לתת לך: לפרוש כנפיים. אל תשארי בבית עם הורייך, עשי לך חיים משל עצמך, אולי במקום אחר עם אנשים חדשים ותחביבים, לימודים או עבודה. תנסי כמה שפחות להיות תלויה בהורייך כלכלית- זה תורם המון למערכת היחסים! ולהרגשה שלך במיוחד. אמנם את לא כל כך מבוגרת אבל מצד שני כבר לא ילדה- ולכן את צריכה לחיות כמו אישה. את יכולה לגור עם שותפים או שותפות ואת תראי כמה שיוקל לך... אין מה לעשות גם אני עוברת את אותו הסיוט: "עוד לא התחתנת?...", "את צריכה ללמוד להתפשר" ועוד כהנה וכהנה הערות מלבבות... למזלי הוריי לא נכללים עם ה"מעירים" למיניהם, אבל תאמיני לי לא חסר מסביבי. כמה חבל שאמך לא מבינה שאין שום תועלת בהלחצות והעלבות, ושהכי טוב בשבילך הוא לשדר לך כמה היא גאה בך ויודעת שבבוא היום תמצאי את אהבתך.. רק טיפת סבלנות.. :-)

31/08/2001 | 18:34 | מאת: הלחוץ

אני אכתוב בקצרה . תגידי לאמא שלך שאים היא רוצה לבכות כמו אמא שלי על אחי הגרוש אז היא מוזמנת להמשיך ללחוץ. המשפחה שלנו כמעט נהרסה המצב רוח עצוב והכל בגלל חוסר התאמה !! מה עושים ? או שלא מתחתנים וכמובן שזאת לא השאיפה או שממתינים!! תגידי לאמא שלך שהכל כתוב אצל אלוהים ותרצי או לא זה יבוא לך מתי שזה כתוב . זה יכול לבוא באוטובוס זה יכול לבוא בקופת חולים וזה יכול לבוא במכולת השכונתית. שיהיה רק בריאות והצלחה יקירה !!!!!!!

01/09/2001 | 08:58 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, אני מאיר על שאלתך מכיוון החיים לצד אימך, דהיינו בביתה. יכול להיות שזה הנושא הבעייתי, ולא מה דעתה של אימך על הרווקות שלך. מערכת של תלות כלכלית, מזמינה גם מערכת של פולשנות ויחסי תלות נפשית. חיים עצמאיים כלכלית יוצרים גם עצמאות אישיותית. לפעמים עדיפה פשרה ברמת החיים (נניח: דירה שכורה עם שותף/ה; דירה קטנה ומרוחקת) כדי למנוע פלישה לחיים. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית